Μενού Κλείσιμο

Τέτοια Ώρα… Τέτοια Λόγια… 17-12-2019

Τα παραπολιτικά σχόλια της καθημερινής εφημερίδας Πολιτεία

1

Οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης παλαιών ρούχων και υποδημάτων, τοποθετήθηκαν και στο Δήμο Δίου-Ολύμπου. Προς το παρόν οι πρώτοι (πέντε) κάδοι τοποθετήθηκαν σε Λεπτοκαρυά και Πλαταμώνα και αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί μια ευχάριστη είδηση για μια περιοχή η οποία (κυρίως) τους θερινούς μήνες δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Δήμου είναι σταδιακά να τοποθετηθούν ανάλογοι κάδοι, σε όλα τα χωριά του Δήμου, που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει «οξύ» πρόβλημα από την «άτακτη εναπόθεση απορριμμάτων»…

2

Στη σχολή δημοσιογραφίας κάποτε ένας καθηγητής μάς είχε πει: «Αν θέλετε να αυξήσετε την κυκλοφορία μιας εφημερίδας βάλτε μια ημίγυμνη γυναίκα στις εσωτερικές σελίδες. Αν θέλετε μεγαλύτερη αύξηση βάλτε μια ημίγυμνη γυναίκα στο οπισθόφυλλο. Αν πάλι δεν είστε ικανοποιημένοι, βάλτε και μια ημίγυμνοι στο εξώφυλλο! Θα σπάσετε κάθε ρεκόρ πωλήσεων».

Όμως από τότε πολλά έχουν αλλάξει και πλέον περισσότερο «μετρούν», τα «κλικ» και τα «λάικ», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη και το «μέσο εκτόξευσης των πωλήσεων» έχει αλλάξει! Πλέον για να αυξήσεις τα «κλικ» δεν χρειάζεται να «χρησιμοποιήσεις» μια όμορφη γυναίκα… αρκεί να γράψεις δυο κουβέντες για το πόσο κακός είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ή ακόμη και για το πόσο καλές είναι αυτές οι δύο ομάδες… Μόλις τις γράψεις, πάρε ποπ-κορν, αναψυκτικό και απόλαυσε τις ορδές των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων να διδάσκουν… ήθος!

Και μια ευχή, τροφή για γόνιμο διάλογο: «Καλή επιτυχία Άρσεναλ! Θα σε απολαύσουμε από τους αναπαυτικούς καναπέδες μας!»

3

Στέλνει ο άλλος κείμενο με τίτλο «Γιατί οι Έλληνες δεν αγάπησαν τον Σημίτη»…

Τι γιατί ρε παίχτη μου! Ο τύπος ούτε τα άντερά του δεν αγαπούσε…

4

Βλέποντας με πόσο ενθουσιασμό ο γιος μου, μού περιέγραφε την επίσκεψη της τάξης του στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου (στον Καπνικό Σταθμό) και κοιτώντας μετά τις φωτογραφίες (από επίσκεψη που έγινε μέρα μεσημέρι), αντιλαμβάνομαι πως τα φώτα, τα λαμπάκια και όλα τα υπόλοιπα στολίδια που χρησιμοποιούμε οι μεγάλοι για να φτιάξουμε «κλίμα», δεν είναι για τα παιδιά, αλλά κυρίως εμάς!

Τα παιδιά, μπορούν να είναι ευτυχισμένα και με πολύ λιγότερα από όσο νομίζουμε… Και σίγουρα αντιλαμβάνονται πλήρως το πνεύμα των Χριστουγέννων, που τόσο εξαιρετικά φροντίζει και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Δράσης να μας το θυμίσει!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ