Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα……τέτοια λόγια!!! 17-12-2018

Θέσεις για τις πολλές υποψηφιότητες δημάρχων από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, πήρε από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στους Δήμους όπου υπάρχουν πέραν της μίας υποψηφιότητες δεν έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, ζητώντας συνεργασία στον 2ο γύρο. «Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανονισμούς και το ήθος της παράταξής και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στον 2ο γύρο»

Θέμα 1ο: Παρακαλείται όποιος εκ των κυρίων Κουκοδήμου, Χιονίδη και Λιακόπουλου διαφωνεί με την τοποθέτηση του προέδρου, να το δηλώσει τώρα!

Θέμα 2ο: Μόλις την Πέμπτη, η ΝΟΔΕ Πιερίας είχε βγάλει γραπτή ανακοίνωση (την υπογράφει μάλιστα και ο Λευτέρης Κλώνος-Τομεάρχης ΝΔ Πιερίας), σύμφωνα με την οποία «…από τον Σεπτέμβριο του 2018, η ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας έχει ξεκαθαρίσει πως μέχρι να βγει η οριστική απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη στήριξη του κόμματός μας στις εκλογές του Μαΐου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα όποια πρόσωπα με κομματική ιδιότητα εκφράζουν στήριξη ή δηλώνουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι με προσωπική τους επιλογή και ευθύνη και όχι με το κομματικό τους αξίωμα. Έξαλλου, τέτοιου είδους συμπεριφορές συνιστούν και πειθαρχικό παράπτωμα»
Αναμένουμε με ενδιαφέρον νέα διορθωτική (;) ανακοίνωση από τη ΝΟΔΕ, αφού η αυτή της Πέμπτης, «ξεπεράστηκε» από τις εξελίξεις και την… λογική, με τον πιο επίσημο τρόπο. Και τώρα, καλόν αγώνα και… τοίχο-τοίχο!


«Θέλουμε για ακόμη μία φορά να τονίσουμε ότι οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, με όλους τους τόνους και τρόπους είχαν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι στην φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην Παραλιακή ζώνη του Νομού και οι ενέργειες που έκαναν δεν είχαν καμία μα καμία σχέση με τις κινητοποιήσεις που άνευ λόγου ξεκίνησαν στην Ολυμπιακή Ακτή» αναφέρει την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Χρειάστηκε να την διαβάσω περισσότερες από δύο φορές για να πειστώ ότι όντως αποτελεί παράγραφο ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία συμφωνούν και οι τρεις βουλευτές του κόμματος στην Πιερία…

Τελικώς τα πράγματα ήρθαν στα «ίσα» όταν με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής Στέργιος Καστόρης εξέφρασε την δική του θέση «Η Πιερία και οι άνθρωποί της δεν μπορεί και δεν είναι αυτό που κάποιοι (κρυπτοξενοφοβικοί ή ανοιχτοξενοφοβικοί) θέλουν (ξανά) να παρουσιάσουν.
Η Πιερία και οι Πιεριείς φιλοξένησαν, φιλοξενούν και θα φιλοξενήσουν, αν χρειαστεί, πρόσφυγες και μετανάστες.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, αυτό που πάντα, σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο τονίζουν είναι: δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στις αιτίες που γεννούν προσφυγιά και μετανάστευση, δεν μπορούμε να κλείνουμε τις πόρτες μας στους πρόσφυγες και μετανάστες.»
Η αλήθεια είναι, ότι η ανάρτηση του κ. Καστόρη είναι όντως «θέση Καστόρη», αλλά όταν και οι τρεις βουλευτές αναφέρουν «με όλους τους τόνους και τρόπους» για το ίδιο θέμα, δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις, τότε υπάρχει θέμα… ή με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί ο κ. Καστόρης ή με την ανάρτηση του κ. Καστόρη διαφωνεί η κ. Σκούφα και ο κ. Τζαμακλής… Πάντως και οι τρεις να συμφωνούν και με τις δύο «τοποθετήσεις» χλωμό το βλέπω…
Οργανωθείτε παιδιά, εκλογές έρχονται!


Ωρύονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός (ως καλός διαπραγματευτής, θα πω εγώ) «θυσίασε» τη Μακεδονία, για να μην περικοπούν οι συντάξεις…
Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω προς τι τέτοια αντίδραση, αφού και η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι άριστη (όπως υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ) και η μή περικοπή των συντάξεων (που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει) αναμφίβολα είναι θετικότατη εξέλιξη!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ