Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 17-01-2018

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΞΕ Πιερίας από τη συμμετοχή της Ένωσης (σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας-Πέλλας-Ημαθίας) στη Διεθνή Έκθεση της Ουτρέχτης.

Η κ. Ξυπτερά, υποστήριξε οτι η συγκεκριμένη χώρα έχει ανθρώπους που μπορούν να κάνουν διακοπές και μάλιστα σε τόπους με τα χαρακτηριστικά της Πιερίας, αφού προτιμούν μικρά καταλύματα, μικρές μονάδες στα ορεινά, αλλά και κάμπιγκ! Βέβαια, στην έκθεση δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των κάμπιγκ της Πιερίας, όπως και πολλοί άλλοι «θεσμικοί» αφού λίγοι είναι αυτοί που θέλουν και μπορούν…

Αξίζει να σημειωθεί οτι η συγκεκριμένη έκθεση, αν και απευθύνεται στο κοινό, έχει είσοδο 14 ευρώ (παρακαλώ!) το άτομο και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 100.000 εν δυνάμει τουρίστες!


Φαίνεται οτι η περίοδος των μεταγραφών κατά τον μήνα Γενάρη, δεν αφορά μόνο τα ποδοσφαιρικά σωματεία, αλλά και τα κόμματα.

Εσχάτως η πρώην βουλευτής του Βασιλείου του Λεβέντη, αφού για κανά δυό μήνες ανεξαρτητοποιήθηκε (στην ποδοσφαιρική ορολογία λέμε «έμεινε ελεύθερη»), τελικώς αποφάσισε να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία έγινε δεκτή με θέρμη.

Είναι γεγονός οτι οι ποδοσφαιρικά, τα μεγαλύτερα «παλτά» έρχονται στις ομάδες το Γενάρη… Τώρα τι «ένδυμα» θα αποδειχθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Μεγαλοοικονόμου, θα φανεί στην πορεία. Προς το παρόν κάνει δυνατότερη αριθμητικά την συγκυβέρνηση, ώπερ οι βουλευτές μπορούν να κοιμούνται πιο ήσυχοι αφού το «ατύχημα» από τίποτε μηστήριους (κυρίως από μεριάς ΑΝΕΛ) αναβάλλεται…


Η συνεργασία Αντιπεριφέρειας και Φεστιβάλ Ολύμπου είναι εντυπωσιακή και νομίζω οτι θα πρέπει να αποτελεί «οδηγό» για όλους. Και αυτό δεν είναι κάτι που παραδέχονται (γενικά) μόνο οι δύο «θεσμοί»… Το παραδέχονται και τα πρόσωπα που ηγούνται των δύο θεσμών και αυτό έχει τη σημασία του.

Όσοι το ξέχασαν, Σοφία Μαυρίδου και Γρηγόρης Παπαχρήστος, είχαν τεθεί αντίπαλοι για την αντιπεριφέρεια Πιερίας το 2010, όταν και επικράτησε το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη και έχασε ο Μάρκος ο Μπόλαρης.

Παρόλα αυτά, εκείνη η διαφορετική πολιτική τοποθέτηση, δεν εμπόδισε (και δεν εμποδίζει) τους δύο θεσμούς (και τους επικεφαλής τους) να συνεργαστούν… Και ως συνηθίζεται η συνεργασία (όπως και το τσάκωμα) θέλει δύο…

Και μιας και ο λόγος για συνεργασίες (που φαινομενικά είναι δύσκολες) κάτι ακόμη ωραίο προέκυψε για τα πολιτιστικά πράγματα της Πιερίας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΟΡΦΕΟ.

Η τοποθέτηση του Θανάση Μπίντα για το πόσο άρτιες παραδίδει στα Ολύμπια Εν Δίω, το Φεστιβάλ Ολύμπου τις εγκαταστάσεις στο αρχαίο θέατρο Δίου, έδωσε την αφορμή στον μεν Γρηγόρη Παπαχρήστο να εκφράσει δημόσια την πρόθεσή του οι δύο θεσμοί «να συναντηθούν», στη δε αντιπεριφερειάρχη να μιλήσει με θερμά λόγια για τα Ολύμπια Εν Δίω (στα οποία παραχώρησε και στέγη στο διοικητήριο). Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου ο οποίος επίσης αναγνώρισε τη σημασία των δύο θεσμών, πράγμα που αποτελεί ένα βήμα μπροστά…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ