Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 16-07-2018

Φίλος της στήλης, μάς έστειλε φωτογραφίες σχετικά με το μεγαλόπνοο σχέδιο οδικής ασφάλειας που περιλαμβάνει διαγραμμίσεις οδών.
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή το όχημα διαγραμμίσεων θέλει «ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση» ή το οδόστρωμά «δυστρόπησε» με την απότομη αλλαγή και δεν «γουστάρει φρου-φρού κι αρώματα»…
Πάντως, ακόμη κι έτσι, οφείλω να ομολογήσω ότι η διαγράμμιση των δρόμων είναι απαραίτητη… αρκεί ο οδηγός να μην ακολουθεί κατά γράμμα, τους ελιγμούς της γραμμής…!


16 γράφει σήμερα το ημερολόγιο και χωρίς διάθεση να σας τη σπάσω Δευτεριάτικα, το φετινό καλοκαίρι παίρνει την «κατηφόρα».


Με τον Κλεισθένη Ι, μεταξύ άλλων «καινοτομιών», εισάγεται και η ποσόστοση των γυναικών στα ψηφοδέλτια. Πλέον τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών θα πρέπει να περιλαμβάνουν σε ποσοστό 40% και γυναίκες.
Προσωπικά, θεωρώ προσβλητικό για το γυναικείο φύλο την ποσόστοση. Ή την έχεις τη διάθεση για συμμετοχή στα κοινά ή δεν την έχεις! Από την άλλη, αν ένας επικεφαλής, ένα κόμμα, ένας συνδυασμός, δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία συμμετοχής των γυναικών, όσες ποσοστώσεις και αν θεσπίσει ο νομοθέτης, δώρον-άδωρο.


Δέκα συλλήψεις έγιναν χθες σε παραλιακές περιοχές της Πιερίας, στο πλαίσιο της πάταξης του παρεμπορίου, ενώ κατασχέθηκαν (σε ένα μόλις πρωινό) 33.000 προϊόντα παρεμπορίου!
Αν το σκεφτείτε, πρόκειται για τρομακτικό νούμερο! Αυτό όμως που είναι αξιοσημείωτο (και θα ήθελα πολύ να μάθω πώς το καταφέρνουν) είναι πώς 10 άνθρωποι κουβαλούσαν 33.000 αντικείμενα! Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας τους «έφερε» 3.300! Ε λοιπόν, μόνο για αυτήν την ικανότητά τους, θα πρέπει να τους δοθεί νόμιμη άδεια!


Τώρα πραγματικά, θεωρείτε λογικό να «έσπρωξαν» ρούβλια στην «αγορά» της Ελλάδας οι Ρώσοι για να προκαλέσουν αντιδράσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών; Είναι σαν να έχει παίξει Ρεάλ Μαδρίτης-Αγροτικός Αστέρας να έχει κερδίσει 15-0 η Ρεάλ και κάποιος να υποστηρίζει ότι οι Ισπανοί αγόρασαν το ματσάκι!
Ας σοβαρευτούμε λίγο και για ότι ακούμε και για ότι λέμε!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ