Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 16-04-2018

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία», πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί το ΚΚΕ στην Κατερίνη.
Ήταν ίσως το μόνο που διαφοροποιούσε ένα κλασικό ανοιξιάτικο πρωίνο Σαββάτου στον πεζόδρομο της Κατερίνης, που έσφυζε από ζωή (κυρίως στις καφετέριες).
Η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να δω πορεία του ΚΚΕ…Ένα γεμάτο τριήμερο στην Πιερία πέρασε ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, προσκεκλημένος του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου.
Ο αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης ποδοσφαίρου του 2004 (τι καλοκαίρι και εκείνο!) χαλαρός και άνετος (όπως ακριβώς ήταν όταν περνούσε τη μπάλα πάνω από τον Λιζαραζού για να κάνει ο Χαριστέας το 1-0 με τους Γάλλους) απόλαυσε τη βόλτα του στην Κατερίνη, φωτογραφήθηκε με τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου ο πρόεδρος του επεφύλαξε αποθεωτική υποδοχή!
Ο Θοδωρής, επισκέφθηκε και το δημαρχείο Κατερίνης όπου συνάντησε τον δήμαρχο (προφανώς χωρίς τη συνοδεία του βουλευτή της Ν.Δ.), ενώ φωτογραφήθηκε ακόμη και με… Αρειανούς! Καθότι ο πρόεδρος είναι μεγάλη ψυχή!
Όσο για το σχόλιο του για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ… «δεν μπορώ να πιστέψω πώς το χάσαμε το πρωτάθλημα…»Φωτογραφία για την κατάσταση που επικρατεί στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης, θυμίζοντας την τοποθέτηση του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια συζήτησης επί του θέματος: «Φιλική προς το περιβάλλον” θα είναι η λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων…. πρόκειται για έργο “αποτελεσματικής καθαριότητας, μηδενικής όχλησης, παράγοντα ποιότητας και πολιτισμού, για την καθημερινότητα των πολιτών…»

Εγώ θα έλεγα στο φίλο μου τον Γιώργο τον Κυριακίδη, να μην ανησυχεί, διότι το έργο έχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη. Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να εφαρμόζεται κι όλας για να επιτευχθεί η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας…


Εντάξει το μείζον στο νέο σχέδιο για την αυτοδιοίκηση (αν και όταν το δούμε και εμείς και οι αιρετοί) δεν είναι η θέσπιση ορίου στις θητείες των δημάρχων. Ωστόσο, έχει μια λογική αυτό που λένε οι δήμαρχοι, πως εφόσον μπει όριο θητειών στους δημάρχους, να μπει ανάλογο όριο και για τους βουλευτές…
Προσωπική μου άποψη… Το όριο στη θητεία (όταν αυτό υπάρχει ακόμη και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) είναι θετικό. Δύο πενταετίες είναι αρκετές στον καθένα για να αναπτύξει το ταλέντο του. Εννοείται όμως, πως ένα τέτοιο μέτρο, δεν μπορεί να έχει (αμέσως) αναδρομική ισχύ, διότι τότε στο μόνο που θα αποσκοπούσε, είναι στο να «καρατομήσει» μια σειρά δημάρχων ή περιφερειαρχών οι οποίοι (προφανώς) δεν είναι αρεστοί…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ