Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 16-01-2020

1

Με τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιο Μανώλα συναντήθηκαν οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ενώ η συζήτηση επικέντρωσε κυρίως σε προβλήματα που απασχολούν τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

 

 

2

Αυτό που με τα βεβαιότητας μπορώ να πω, είναι πως το ζήτημα της λειτουργίας για όλες τις Κυριακές του χρόνου των καταστημάτων στην Πιερία, απασχολεί την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας (για την Πρέβεζα ας μιλήσουν άλλοι) και πως υπάρχει διάθεση αλλαγών οι οποίες θα βάλουν ένα φρένο.

Παρά ταύτα, έχοντας διαβάσει το νόμο (και χωρίς να είμαι νομικός) θεωρώ πως δεν υπάρχουν περιθώρια αλλαγής της ισχύουσας (από το 2013) απόφασης πάνω στην οποία βασίστηκε το Jumpo για να ανακοινώσει την λειτουργία του όλες τις Κυριακές στο κατάστημα του Βαρικού. Ό,τι συζήτηση γίνει τώρα και ό, τι αποφασιστεί, (αν αποφασιστεί κάτι) στην καλύτερη περίπτωση θα τεθεί σε ισχύ από το 2021

 

 

3

Ο πρώτος μίνι ανασχηματισμός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έγινε και μάλιστα είχε «άρωμα» παραδοχής λάθους. Διότι όπως οι συνθήκες (και τα αποτελέσματα) έδειξαν η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (το οποίο αναλαμβάνει ο Νότης Μηταράκης) δεν ήταν αποτελεσματική. Και δεν είναι κακό να διορθώνεις το λάθος, αρκεί να μην διορθώνεται με… λάθος! (αλλά αυτά, μόνο στο ποδόσφαιρο γίνονται)

 

 

4

Με τις λίγες γνώσεις οικονομικών που έχω, αλλά με μπόλικη (εργασιακή) εμπειρία σε περίοδο μνημονίων, αντιλαμβάνομαι πως το πρόβλημα στην οικονομία είναι το εξής: Όταν οι αριθμοί δεν ευημερούν τα αποτελέσματα στον άνθρωπο είναι άμεσα αντιληπτά. Αντίθετα όταν οι αριθμοί ευημερούν τα αποτελέσματα αργούν να γίνουν (αν γίνουν) αντιληπτά. Ίσως για αυτό, το λεγόμενο «οικονομικό επιτελείο» καλό είναι, να μην απαρτίζεται από «μαθητευόμενους μάγους»

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.