Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! (16-01-2018)

«Ντου» του ΣΔΟΕ στα νεκροταφεία της Μεσσηνίας, αφού τώρα στο στόχαστρο μπαίνουν οι γυναίκες που ανάβουν τα καντήλια…
Μάλιστα, η προϊσταμένη της υπηρεσίας της περιοχής, έστειλε επιστολή στους δήμους της Μεσσηνίας στην οποία αναφέρει: «Στην υπηρεσία μας έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών, επώνυμες και ανώνυμες, στις οποίες καταγγέλλεται ότι πολίτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοιμητήρια των δήμων σας χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, όπως δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Εφορία, με έκδοση αποδείξεων κ.λπ. Οι υπηρεσίες που καταγγέλλονται συνήθως είναι πλύσιμο τάφων, άναμμα καντηλιών, εκταφές κ.λπ.
Παρακαλείσθε να ελέγχετε αν εντός των χώρων αυτών δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται εκ του νόμου»
Και όπως έγραψε ο ποιητής «Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μα αυτό μου φέρνει τρόμο…»


Σε κλείσιμο οδηγούνται τα Δημοτικά Ραδιόφωνα της χώρας, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αφού αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικά και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν, δύσκολα μπορούν να καλυφθούν από τους δήμους.
Θα περίμενα, λίγη περισσότερη κινητικότητα από το Δήμο Κατερίνης, αφού το θέμα αφορά (και) αυτόν και άπτεται με την ιστορία της πόλης…
Προς το παρόν, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή (με 21 θέματα ημερήσιας διάταξης) όπου στο πρώτο του θέμα «εκφράσει γνώμη αναφορικά με το θέμα της ονομασίας του κράτους της FYROM και έκδοση σχετικού ψηφίσματος»


Πολύ θα ήθελα να ασχοληθώ με τον Ζουράρι, αλλά καθότι συμφωνώ με το μισό της δήλωσής του, αδυνατώ να πάρω θέση. Αλλά όπως σωστά έγραψε και ένας φίλος, πριν βιαστείτε να πανηγυρίσετε για την απομάκρυνση Ζουράρι από το υπουργείο, περιμένετε να δείτε πρώτα ποιος θα τον αντικαταστήσει…


Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει (αν και εφόσον υπάρξει απαρτία) η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΟΡ.ΦΕ.Ο.. Ωστόσο, αδυνατώ να μην εκφράσω την ικανοποίησή μου, για το γεγονός οτι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι της Κατερίνης οι οποίοι έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον Οργανισμό. Ενδιαφέρον, το οποίο είμαι βέβαιος οτι θα συνεχίσουν να έχουν και την επομένη των εκλογών, φέρνοντας το ζήτημα της (μη) συνεργασίας Δήμου-Ορ.Φε.Ο. σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εγώ πάντως, ψηφίζω Μανολόπουλο!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ