Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 14-11-2018

Απεργεί σήμερα ο δημόσιος τομέας, αλλά μην ανησυχείτε δεν θα καταλάβετε διαφορά με τις υπόλοιπες που δεν απεργεί. Το ίδιο παραγωγικός θα είναι, αφού (εικάζω) η συμμετοχή (τουλάχιστον) στην Πιερία θα κυμανθεί σε ποσοστά «ΑΝΕΛ» ή άντε Ένωσης Κεντρώων και Ποταμιού.

Πάντως με ενδιαφέρον διάβασα τα αιτήματα των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου για μια ακόμη φορά (στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους) είναι η αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%.

Γιατί στο 15% ρε παιδιά και όχι στο 45 ή 65 ή ακόμη και στο 85% ;

Καλό και πιασάρικο αίτημα το οποίο «εμπλουτίζει» τα αιτήματα των απεργών (και όχι μόνο των εκπαιδευτικών) από το 1974 και μετά. Αυτό που δεν πήραμε χαμπάρι (την τελευταία 10ετία της κρίσης) είναι ότι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τελικά, ΔΕΝ είναι (μόνο) θέμα χρημάτων…


Και οι μαθητές συνεχίζουν τις καταλήψεις τους σε αρκετά σχολεία της Πιερίας (και αργούν και τα Χριστούγεννα)


Πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα την Παρασκευή, άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής για  τις επισκέψεις σχολείων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου.

Με μεγάλη μας έκπληξη οι διοργανωτές διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 37 σχολεία και περισσότεροι από 2.100 μαθήτριες και μαθητές.  Αυτό σημαίνει πως εντός της εβδομάδος θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός των 4.400 παιδιών που μπορούν να επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου.

Αυτή η «είδηση» ενδεχομένως να αποτελεί και απάντηση για όσους αμφιβάλουν ότι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων… Με κόστος 14.000 ευρώ ετησίως (γιατί τόσο κοστίζει πάνω-κάτω), χρηστή διαχείριση και οργάνωση, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, έχει πετύχει να κάνει τον Καπνικό Σταθμό το επίκεντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων όλης της Πιερίας. Και στο κάτω-κάτω πες μου πόσα έδωσες για να σου πω αν αυτό που εισέπραξες είναι καλό!


Στην Ουγγαρία κατέφυγε, ζητώντας πολιτικό άσυλο,  ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι. Άμα ήταν λίγο πιο έξυπνος, θα ψήφιζε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και θα εξασφάλιζε εκτός από ασυλία μέχρι και τα… εγγόνια του! Στο κάτω-κάτω «Μακεδόνας» έτσι κι αλλιώς δεν είναι!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ