Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια 14-11-2017

Έφυγε από τη ζωή χθες ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και πρώην υπουργός, Γιάννης Καψής.
Έχουν περάσει 9 και πλέον χρόνια, από τότε που είχα την τύχη να πάρω συνέντευξη από τον Γιάννη Καψή. Εϊχε αποσυρθεί από την πολιτική, είχε αποσυρθεί από τη δημοσιογραφία, αλλά είχε μείνει ενεργός πολίτης επιχειρώντας να περάσει στις επόμενες γενιές τις απόψεις του (τις οποίες «πλήρωσε» επί δικτατορίας) μέσα από το συγγραφικό του έργο.
Και τότε ήταν επίκαιρο το «Σκοπιανό». Μια φράση του, (που έγινε και πρωτοσέλιδο στην ΕΠΤΑ 21 Μαρτίου 2017) έχω ακόμα στο μυαλό μου: «Πιέζεται όποιος ενδίδει» είχε πει, σχολιάζοντας τις υποχωρήσεις των κυβερνήσεων έναντι των ξένων.
Καλό, «ταξίδι» ας έχει…


Εκλογές για την ανάδειξη της επιτροπής υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων του Δήμου Κατερίνης διεξήχθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, στις εγκαταστάσεις του δημοτικού γκαράζ.
Συνολικά ψήφισαν 118 εργαζόμενοι και κατόπιν της καταμέτρησης των ψήφων εκλέγονται οι εξής: Σωκράτης Τζήμας, Κωνσταντίνος Γιολτσίδης, Ευαγγελία Δημοπούλου και Βασίλειος Κουτρουλός.
Όλοι οι λαμβάνοντες μέρος στην εκλογική διαδικασία εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τους συναδέλφους τους για τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή, καθώς και προς τον σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων, για την αμέριστη στήριξη.


Με απόφαση που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, μετά από επιστολή του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, τοποθετείται ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντικαθιστώντας στα καθήκοντά της τη βουλευτή Άννα Καραμανλή.


Ήδη 34 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου
2728 μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους επέλεξαν για ακόμη μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που ξεκίνησε να στήνεται στον Καπνικό Σταθμό, «για να ζήσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων», όπως αναφέρουν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης.


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου για τις Natura.
Μα τι την θέλουν την διαβούλευση, αφού στο τέλος θα κάνουν αυτό που θέλουν. Και αν δεν κάνουν αυτό που θέλουν, όλο και κάποιο «παραθυράκι» θα βρεθεί για να στηθεί κανένα αιολικό πάρκο, ακόμη και σε περιοχές Natura.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ