Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 14-03-2018

«Μαντάρα» τα έχουν κάνει οι αρμόδιοι υπουργοί με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που παρότι εξήγγειλαν το άνοιγμά του, αυτό δεν άνοιξε! Το γεγονός της καθυστέρησης, έχει φέρει στα «πρόθυρα νευρικού κλωνισμού» τους μηχανικούς (και) της Πιερίας.  Νομαρχιακό Τμήμα ΤΕΕ Πιερίας και Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών εξέδωσαν ανακοίνωση «στολίζοντας» τους συναδέλφους υπουργούς, ακόμη και τον «μηχανικό» πρωθυπουργό (Καλά που δεν είναι μηχανικός και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί έτσι όπως το πήγαν και αυτόν θα έπαιρνε η μπάλα!)

Σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος, ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγορούν την κυβέρνηση οτι τους έχει μετατρέψει σε «τσιλιαδόρους ενός πολυδιαφημιζόμενου προγράμματος»

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση: «Μία κυβέρνηση με πρωθυπουργό “μηχανικό”, με πρόεδρο της Βουλής “μηχανικό”, με υπουργό πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ και μέλη του υπουργικού συμβουλίου “μηχανικούς” πρώην συνδικαλιστές του ΤΕΕ, εξευτελίζουν τους μηχανικούς, μετατρέποντάς τους από επιστήμονες σε τσιλιαδόρους ενός πολυδιαφημιζόμενου προγράμματος, που μετά από πολλές εξαγγελίες έναρξης παραμένει ουσιαστικά ΑΝΕΝΕΡΓΟ.

Το πότε θα λειτουργήσει το πρόγραμμα δεν το ξέρει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι, το πότε θα πληρωθεί ο επόμενος μισθός αυτών που θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί.»

Πάντως, αν αποδειχθούν καλοί «τσιλιαδόροι» (και έτσι όπως πάει η αγορά με την ανυπαρξία οικοδόμησης) όλο και σε κανένα «φρουτάδικο» θα καταφέρουν να βρουν δουλειά ως τσιλιαδόροι! Ας το δουν και σαν επαγγελματικό (απο)προσανατολισμό στην τελική!


Συγνώμη, για τη συμπεριφορά του την Κυριακή, ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης, παρότι το «κακό» έγινε! Ωστόσο κι αυτό είναι κάτι, αφού πολλές φορές στο παρελθόν, σε παρόμοια περιστατικά (και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω), οι εγκληματίες εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο, αντί συγνώμης, ανατίναζαν επιχειρήσεις διαιτητών!

Κατανοώ οτι είναι πολύ δύσκολο για έναν «Πόντιο» και με οικονομική επιφάνεια τεράστια να πει συγνώμη (η συγνώμη είναι δύσκολη λέξη, ακόμη και στους «κοινούς θνητούς»), αλλά νομίζω οτι ήταν μονόδρομος, διότι η συμπεριφορά του Σαββίδη ενόχλησε περισσότερο από όλους τους οπαδούς-φίλους του ΠΑΟΚ…

«Ο Σαββίδης αδίκησε τον εαυτό του» σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος μιλώντας την Δευτέρα στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2. Και δεν είπε μόνο αυτά… εκτός από την εκτίμηση που εξέφρασε στο πρόσωπο του υφυπουργού Αθλητισμού (παρότι δεν πείστηκε ο βουλευτής Πιερίας οτι η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθήσει), ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως η εικόνα (με τον Σαββίδη να κάνει ντου στο γήπεδο) ήταν πάρα πολύ άσχημη «και δεν τιμά και τον ίδιο τον κ. Σαββίδη. Δεν περίμενα, δεν φανταζόμουνα (κάτι τέτοιο). Ακυρώθηκε ένα γκολ, από λάθος ίσως του διαιτητή, δεν μπορώ να κρίνω οτι ήταν 100% οφσάιντ, αλλά αυτό το να μπεις και μέσα στο γήπεδο και μάλιστα έχοντας στη ζώνη σου περίστροφο, είναι… εντάξει έχει ξεφύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά.


50 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας, το οποίο πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες τη Γενική του Συνέλευση.

Πολλά αναφέρθηκαν για τη συνεισφορά του Σωματείου, ωστόσο ειπώθηκαν και πικρές αλήθειες οι οποίες συνοψίζονται σε μια φράση: «πρέπει να παραδεχτούμε όμως πως αφήνουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, μια κατάσταση όπως αυτή που είχαμε παραλάβει  εμείς πριν 50 χρόνια…»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ