Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 14/02

Αφήστε τα μίση (μέρα που είναι) και αντί «αιχμηρών» επιστολών, ανταλλάξτε καμιά σοκολάτα! Χρόνια πολλά στους απανταχού ερωτευμένους! (Εμείς οι ερωτεύσιμοι, γιορτάζουμε την Τσικνο-Πέμπτη)


Ληστεία (ναι, ληστεία με κανονικό όπλο) σημειώθηκε χθες το πρωί στο κέντρο της Κατερίνης (κατάκεντρο). Τρία άτομα με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρήματα από κατάστημα, σκορπώντας τον τρόμο σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Μέχρι χθες το μεσημέρι (σύμφωνα με τις πληροφορίες μου) οι δύο από τους τρεις δράστες είχαν συλληφθεί από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι οι τρεις δράστες (αυτό προέκυψε από την έρευνα) ήταν κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας, αλλά σε… άδεια, κάνοντας χρήση του περίφημου νόμου Παρασκευόπουλου.

Ευτυχώς που δεν έγινα αστυνομικός, διότι αν μου τύχαινε τέτοιο περιστατικό, με το που θα διαπίστωνα ότι είναι «φυλακισμένοι με άδεια» θα τους άφηνα ελεύθερους. Από τη στιγμή που κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του, οδηγεί εγκληματίες στη Δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη (επίσης κάνοντας καλά τη δουλειά της) τους οδηγεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά έρχεται ένας υπουργός (στο όνομα μιας στρεβλής προοδευτικότητας) και τους «απελευθερώνει», τότε γιατί να μπλέξω (ως υπάλληλος) με όλη τη χαρτούρα; Τζάμπα κόπος!

Έχουν κάθε δίκιο οι αστυνομικοί υπάλληλοι να αγανακτούν…


Μαθαίνω (για να είμαι πιο σαφής δέχομαι παράπονα) ότι η διαδικασία ακόμη και για να πάρεις μια απλή βεβαίωση από το Κτηματολόγιο στην Κατερίνη, είναι (πέρα του φυσιολογικού) χρονοβόρα (μέχρις αγανάκτησης).

Κάποιοι (ε δεν θα αποκαλύψω και τις πηγές) ότι το πρόβλημα δημιουργείται από την απουσία νομικού επιστήμονα. Δεν ξέρω πού οφείλεται, αλλά αν το πρόβλημα είναι αυτό, μπορεί να βγει μια προκήρυξη για θέση καθαριστή ή καθαρίστριας με δίπλωμα νομικής σχολής!

Σαν πως λίγοι είναι εκείνοι που προσλήφθηκαν πχ ως καθαριστές και πλέον διευθύνουν (και με επιτυχία σε κάποιες των περιπτώσεων) ολόκληρα τμήματα;

Λύσεις υπάρχουν (και ακόμα περισσότερα παραθυράκια!)


Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, δεν παύει να με εκπλήσσει. Για μια ακόμη φορά «πήγε την Πιερία» σε έκθεση τουρισμού στο Ισραήλ… Δεν είναι μικρό πράγμα να μένεις πιστός στο πλάνο που εκπονείς, όσο και αν κάποιοι το θεωρούν «μη ρεαλιστικό». Και το πλάνο για μπάσιμο στην Τουριστική αγορά των Ισραηλιτών έχει «στηθεί» εδώ και χρόνια…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ