Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 13-09-2018

Από την Αγίου Δημητρίου στην Κατερίνη, δεν περνάω συχνά…

Πώς τα φέρνει όμως καμιά φορά η ζωή και το «θέμα πέφτει πάνω σου», όπως λέμε και στην δημοσιογραφική καθομιλουμένη!

Κάπου στην οδό Αγ. Δημητρίου, υπάρχει ένα αδιέξοδο, που όπως συνηθίζεται έχει χαρακτηριστεί (ορθά) από τον Δήμο, ως πεζόδρομος δίνοντας την άδεια μόνο στους μονίμους κατοίκους του, εφόσον έχουν αυλή ή γκαράζ να διασχίσουν με όχημα…

Χθες το πρωί, τυχαία περνώντας (είναι κοντά η λαϊκή της Τετάρτης) παρατήρησα (ή μάλλον ξαναπαρατήρησα) ότι συνεργείο του Δήμου τοποθετούσε τη σχετική πινακίδα! Την ίδια εργασία, την είχα δει πριν μήνες να γίνεται και πάλι στο ίδιο σημείο.

Λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη πινακίδα τοποθετείται για 4η (;) φορά, αφού για έναν «ανεξήγητο» λόγο εξαφανίζεται με τρόπο μαγ(κ)ικό! Προφανώς κάποιον «ενοχλεί» (και σίγουρα όχι αισθητικά), αφού όσο υπάρχει πινακίδα η Δημοτική Αστυνομία (αν και όταν κληθεί και εφόσον φτάσει εγκαίρως) μπορεί να βεβαιώσει κλήση σε όχημα σταθμευμένο επί του συγκεκριμένου πεζόδρομου.

Όσο για εκείνους που σταθμεύουν στον συγκεκριμένο πεζόδρομο (σύμφωνα με το ρεπορτάζ δρόμου) είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και οι… ίδιοι.

Κάτοικος της περιοχής, μου ανάφερε ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος ότι η πινακίδα θα βγάλει δεύτερο βράδυ (αν δεν έχει εξαφανιστεί ήδη σήμερα!). Πολλές φορές απευθύνθηκε στη Δημοτική Αστυνομία η οποία του είπε πως όσο δεν υπάρχει πινακίδα, δεν μπορεί να βεβαιώσει παράβαση, ενώ όταν ζήτησε (το λογικό), να σταλεί μια επιστολή στους ελάχιστους κατοίκους-οδηγούς που διαμένουν στο στενό με την οποία να τους ενημερώνει εγγράφως ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πεζόδρομος πήρε την κλασική δημοσιοϋπαλληλική απάντηση: «αυτό δεν γίνεται!» (και τί γίνεται άλλωστε εύκολα σ’ αυτόν τον τόπο…)

Εν πάση περιπτώσει, τα υπόλοιπα περί σχέσεων, «υπόγειων διαδρομών» και γνωστών που άκουσα, τα περνάω ντούκου, καθότι δεν αποδεικνύονται και λίγο ενδιαφέρουν.

Καλό είναι πάντως, η αρμόδια δημοτική υπηρεσία να είναι έτοιμη να ξανατοποθετήσει πινακίδα στον συγκεκριμένο πεζόδρομο, καθότι δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες μακροημέρευσής της στο σημείο…

Όσο για εκείνους που επιθυμούν να τηρηθεί ο νόμος, ας κάνουν υπομονή, ίσως σε κάποια άλλη ζωή!


Για κάτι συσκέψεις, κάτι συναντήσεις και κάτι συνεντεύξεις που αφορούν την πρωτοβουλία 10 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, για θαλάσσια σύνδεση πήρε το αυτί μου.

Τώρα που βαίνουμε προς δημοτικές εκλογές τέτοιοι είδους εύηχες πρωτοβουλίες θα είναι καθημερινότητα στη ζωή μας.


Οφείλω μια «αποκατάσταση», στην επιστολή «αποκατάστασης της αλήθειας» που έστειλε ο κ. Κυραϊλίδης σχετικά με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.

Πρώτα από όλα να διευκρινίσω ότι τον Χρυσόστομο τον εκτιμώ απεριόριστα, αφού αποτελεί ένα στέλεχος που κάθε δήμαρχος θα ήθελε να έχει συνεργάτη. Πέρα από εργατικός είναι αποτελεσματικός και αυτό έχει σημασία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος για περίπου 20 χρόνια.

Όμως, η απάντηση που έδωσε ως προς τον αποδέκτη, είναι άστοχη! Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δημοσιοποιήσαν (απλά) επιστολή και φωτογραφίες του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου.

Αν έπρεπε να απαντήσει (που δεν έπρεπε διότι ο Δήμος όντως δεν εμπλέκεται στην συντήρηση του παραχωρηθέντος κτιρίου του πρώην ΚΕΓΕ) η απάντηση θα έπρεπε να είχε αποδέκτη εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου και όχι τον… «ταχυδρόμο» (ο οποίος σε ότι αφορά την «Π» διαπίστωσε από πρώτο χέρι, ότι τα όσα αναφέρονται στην επιστολή του Μουσικού Σχολείου είναι ακριβώς έτσι!)


Ωραία τα καινούργια πεζοδρόμια που κατασκεύασε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στην Κονταριώτισσα, αλλά όχι και «Ευρωπαϊκών προδιαγραφών»! Εκτός, αν οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές άλλαξαν και δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτές διαδρομή (επί του πεζοδρομίου) για συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης! Αν άλλαξαν τότε πάω «πάσο» και ζητώ ταπεινά συγνώμη…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ