Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 13-03-2018

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ πείσθηκα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει φέτος και το πρωτάθλημα και το κύπελλο ποδοσφαίρου. Τα επιχειρήματά του είναι εξαιρετικά ισχυρά και πείθουν.  Στο τέλος τέλος μη πάθουμε και τίποτε για ένα παλιοπρωτάθλημα.


Οξεία αντιπαράθεση προέκυψε την Κυριακή, σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, μεταξύ φιλοξενουμένου ομιλητή δικηγόρου που αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού. Ίσως ο καθένας εξ αυτών να γνωρίζει περιπτώσεις δικαστικών αποφάσεων που να ενισχύει την άποψή του.

Υπάρχει όμως η γενική ομολογία για δικαστικές αποφάσεις σε πολύκροτες υποθέσεις. Αρκεί κανείς να διαβάζει και να μην ξεχνά.


Μιλώντας για δικαιοσύνη το μυαλό μου έτρεξε πολλές δεκαετίες πίσω, όταν δικάζονταν κολλήγοι που εξεγέρθησαν στο χρονικά επίκαιρο Κιλελέρ. Η δίκη με κατηγορούμενους 35 αγρότες και αγροτιστές για το συλλαλητήριο της 27ης Φλεβάρη στην Καρδίτσα έγινε στο κακουργιοδικείο της Χαλκίδας. Εκεί πρωτοστάτησε κατά των αγροτών ο εισαγγελέας Λιβαδειάς Κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στην αγόρευσή του, μεταξύ άλλων, είπε: «Η κολληγία είναι δικαίωμα ενοχικόν, εταιρεία ή μίσθωσις και συνεπώς οι κατηγορούμενοι δεν εδικαιούντο να δημιουργήσωσιν ταραχάς… Αγροτικόν ζήτημα δεν υφίσταται. Οι τσιφλικούχοι πιέζονται και, όπως απαλλαγώσι καθημερινών συγκρούσεων, ενοικιάζουν τα κτήματά των. Ο Θεσσαλός δεν είναι γεωργός αλλά κτηνοτρόφος. Αρνείται να καλλιεργήση πλέον των είκοσι στρεμμάτων. Παρασύρεται ευκόλως… Σπαταλά την περιουσίαν του στα μαναβικά και δι” αυτό κατά την εβδομαδιαίαν αγοράν δεν ευρίσκει κανείς φρούτα. Τρώγει τα αχλάδια σαν γουρούνι. Υπάρχουν βεβαίως και καλοί Θεσσαλοί. Αλλ” οι πλείστοι εξ αυτών είναι τεμπέληδες και ζωοκλέπται. Ο «Γεωργικός Σύνδεσμος» ιδρύθη διά σκοπούς εκμεταλλευτικούς… »  Οι κατηγορούμενοι αγρότες αθωώθηκαν. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Πάντως στο δικό μας Πρωτοδικείο δεν θυμάμαι να έχουν εκδοθεί κραυγαλέα άδικες αποφάσεις. Και μάλιστα από ότι ακούω, λίαν συντόμως, οι χειρισμοί των αρμοδίων θα καταλήξουν σε ανακοινώσεις που θα μας αφήσουν άφωνους.


Ο 19ος αιώνας είχε έναν παλαβό πάρτα όλα ηγέτη που τον ΄λέγαν Ναπολέοντα. Ο 20ος είχε έναν ανισόρροπο που τον φωνάζαν Αδόλφο. Ο 21ος έχει τον Ταγίπ. Κι αυτός έλαχε να ΄ναι γείτονας. Ατυχία που πολλαπλασιάζεται γιατί εμείς έχουμε δυστυχώς πρωθυπουργό έναν Τσάμπερλεν.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ