Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 13-01-2020

1

Δεν έγινε η έκπληξη το Σάββατο στη σύσκεψη και ξαναείδαμε σε επανάληψη ένα χιλιοπαιγμένο έργο…

Όταν «ανοίγεις» τόσο πολύ μια σύσκεψη είναι φυσικό επόμενο να χάσει τον προορισμό της.

Δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο και αυτό μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι εδώ και χρόνια κάποια (βαριά) θέματα έχουν βαλτώσει.

Τολμώ να εκτιμήσω ότι το μόνο αποτέλεσμα (αν και δυσάρεστο) είναι η «ταφόπλακα» που μπαίνει στο αίτημα δημιουργίας Εμπορευματικού Σταθμού στο Μακρύγιαλο. Και να φανταστεί κανείς, πως πρόκειται για ένα από τα πιο ώριμα αιτήματα (σε επίπεδο μελετών).

Η άποψη του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (και προέδρου της Εγνατίας Οδού) που τυγχάνει και πρώην βουλευτής Πιερίας, περί μη καταλληλότητας του Μακρυγιάλου για δημιουργία Εμπορευματικού Σταθμού, μάλλον διευκολύνει την «άρνηση» των αρμοδίων Υπουργείων…

Πάμε για άλλα λοιπόν! Εξάλλου αν γίνουν όλα τα υπόλοιπα (αντιμετώπιση διάβρωσης ακτών, Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, παραλιακός δρόμος, αξιοποίηση λιμένων και ανάδειξη Ολύμπου), θα ζούμε σαν άρχοντες!

 

 

2

Είναι εκπληκτικό το τι ζητάνε τα παιδιά από τον Άι Βασίλη και αυτό προκύπτει και από τα εκατοντάδες γράμματα που άφησαν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου για τον αγαπημένο τους Άγιο.

524 γράμματα έγραψαν και έστειλαν στον Αη-Βασίλη τα παιδιά από τα 77 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία που επισκέφτηκαν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό.

Μερικά από τα παιδιά, ζήτησαν:

-Μη ξεχάσεις μαζί με το ηλεκτρονικό να φέρεις και τις μπαταρίες (ξέρεις τι είναι να ψάχνεις μπαταρίες πρωτοχρονιάτικα;)

-Επίσης ο μπαμπάς μου να κόψει το τσιγάρο (Μητσοτακικός φουλ ο μικρός!)

-Ό,τι μπορείς, σε ευχαριστώ πολύ (Βολικό παιδάκι)

-LEGO Αστυνομία γιατί η μαμά δεν μου το αγοράζει (και όπως φαίνεται ούτε ο Άγιος Βασίλης μπορεί)

-Έχω σχεδόν όλα τα παιχνίδια, φέτος και να μη μου φέρεις δεν πειράζει, εύχομαι να είσαι εσύ καλά και η γυναίκα σου (για σένα όλα τα παιχνίδια του κόσμου!)

-Θέλω το στούντιο νυχιών 8 ευρώ, τη νέα ντουλάπα της Μπάρμπις 30 ευρώ και αν μπορείς αυτό που ανεβαίνεις πάνω και σε προχωράει 200 ευρώ (Δεν θα του μείνει σεντς του Αγίου!)

-Φέτος θα ‘ήθελα να μου φέρεις την ειρήνη στα παιδιά που έχουν πόλεμο. Σε αγαπάω πολύ. (Και εμείς σ’ αγαπάμε)

-Για μένα ένα επιτραπέζιο, στη μαμά ένα κινητό και στον μπαμπά ένα πορτοφόλι (για να μάθει ο μπαμπάς να μην δικαιολογείται πως δεν έχει πορτοφόλι!)

-Φέτος θέλω να μου φέρεις στο σπίτι μου ένα ενυδρείο 80 λίτρων με όλα τα απαραίτητα. Στο σπίτι της Ελένης ένα Kanastrit filtration system, στο σπίτι της εξαδέλφης μου της  Δ. ένα hider για λίμνη και στο κτήμα της θείας μου ένα exost με περιστροφή 360 μοιρών. Επίσης κάνε τα μαγικά σου η Χ.Δ. κι εγώ να αγαπάμε ο ένας τον άλλο για πάντα!!! Συγνώμι για τα ορθογραφικά λάθη. (Σίγουρα, θα πάρει συγχώρεση για τα ορθογραφικά λάθη)

-Θέλω ένα επιτραπέζιο και να κερδίζει η ομάδα του μπαμπά μου ΠΑΟΚ (Φαντάσου τι περνάνε τα παιδιά μας, όταν χάνει ο ΠΑΟΚ)

 

 

3

Καταργείται η (σχολική) αργία των Τριών Ιεραρχών! Εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να είχε καταργηθεί, όχι επειδή πρόκειται για θρησκευτική αργία, αλλά επειδή η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα, την είδε μόνο ως «χάσιμο μαθήματος».

Το ίδιο, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να γίνει για την Γιορτή του Πολυτεχνείου!

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.