Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια!

Δεν ξέρω αν σας αρέσει ή δεν σας αρέσει (λίγο με νοιάζει) αλλά εγώ όταν θα γράφω τη νέα ονομασία της πρώην ΠΓΔΜ μετά το Βόρεια (στο Μακεδονία) θα βάζω εισαγωγικά (Βόρεια «Μακεδονία»). Εξάλλου η υποχρέωση του δημοσιογράφου, είναι «αποκαλύπτει» την αλήθεια. Και όπως και να το κάνουμε η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να είναι και Βόρεια Μακεδονία, αλλά δεν είναι μόνο Βόρεια «Μακεδονία»…

Είναι σαν να υποστηρίζει κάποιος πως η Ελλάδα επειδή είναι τμήμα της Ευρώπης, είναι η… Ευρώπη!


Γενικώς απολαμβάνω τις επιστολές «απάντηση» μεταξύ θεσμικών, ειδικά όταν αυτές έχουν μια ένταση, ένα πάθος… Άμα σ’ αυτές παίζει και λίγο ειρωνεία, τότε γίνονται οι αγαπημένες μου!

Καλά που είναι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή μόνο ο κ. Καστόρης στην προκειμένη περίπτωση) γιατί κατά πώς φαίνεται είναι ο μόνος που «ασκεί» κριτική στη (εμμέσως έστω) στη διοίκηση Τζιτζικώστα η οποία (θεσμικά) την έχει περάσει «ζάχαρη» αυτήν την θητεία.

Βέβαια, (και αυτό δεν είναι παρήγορο) «ζάχαρη» θα περάσει και την επόμενη θητεία, αφού δεν βλέπω πολλές πιθανότητες να εκλέγεται άλλος Περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία.

Και κάτι τελευταίο. Έχω την εντύπωση, ότι δεν πολυσυμπαθιούνται Καστόρης και Μαυρίδου… γνώμη μου!


Υπάρχει και πιο αποδοτικός τρόπος (και αυτό αποτελεί πρόταση) για να κερδίσει (και μάλιστα με αυτοδυναμία) ο ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες (γενικώς;) και όχι πχ και στους Έλληνες του εξωτερικού.

Θεωρώ πώς αν από την Συνταγματική Αναθεώρηση δοθεί το δικαίωμα μόνο σε όσους ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι αποτελεσματικότερο και απορώ πώς δεν το σκέφτηκαν ακόμη!


Μετά και το χθεσινό «σωσίβιο» που πέταξαν στον Πάνο Καμμένο οι βουλευτές της Π.Φ.Α., τείνω να πιστέψω πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, είναι κακός νόμος μόνο όταν πρόκειται να βγάλει στη σέντρα δικό μας συνεταίρο (έστω και πρώην).

Για την ιστορία να πούμε (όχι ότι έχει κάποια σημασία, αφού όλα τα έχουμε δει πλέον), στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπή Δεοντολογίας συζητήθηκε η άρση ασυλίας του κ. Καμμενου μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση ο εκδότης των «Παραπολιτικών».

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι το αδίκημα έγινε κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων και άρα εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, κατά συνέπεια ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ  δέχθηκε το σκεπτικό του κ. Καμμενου και ψήφισε να μην αρθεί η ασυλία του.

Σύντροφοι, του Αγίου Βαλεντίνου είναι αύριο, δεν ήταν χθες!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ