Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! (12-10-2017

Νικηφόρε γράψε και συ ένα τέτοιο δελτίο τύπου για την λεηλασία των διυλιστηρίων της Μόρνας. Μπορείς.


Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Ρώσος ολιγάρχης, αγόρασε την ομάδα AS Monaco πριν από μερικά χρόνια. Αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό αφού ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ζήτησε από τον Ριμπολόβλεφ να εγκαταλείψει το πριγκιπάτο επειδή εξαγόρασε τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Αυτό έγινε γνωστό στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 στον γαλλικό Τύπο, που εξιστορεί αναλυτικά το λεγόμενο «Μονακό-gate» του μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του Σκορπιού. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος απέλυσε τον γενικό εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης του Μονακό, ενώ ο Ριμπολόβλεφ εγκατέλειψε το πριγκιπάτο και ζει πλέον στο Σαν Φρανσίσκο.
Πιστεύω ότι αντίστοιχη διαδρομή θα ακολουθήσει κι ο δικός μας ιδιοκτήτης γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας, που είχε προβλέψει πριν λίγο καιρό ότι ο Κυριάκος δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, όταν θα συντελεστεί η διαφαινόμενη πολιτική αλλαγή. Κι αυτό δεν βλέπω να αργεί.


Κάθισα κι εγώ ο έρμος με αγωνία μπροστά στην τηλεόρασή μου το απόγεμα της Τρίτης, συντόνισα το δέκτη μου στο BBC, και περίμενα να παρακολουθήσω την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, διά στόματος του Καταλανού Τσίπρα. Δυστυχώς όμως οι θησαυροί απεδείχθησαν άνθρακες. Η ανεξαρτησία δεν ήρθε, παραπέμφθηκε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση 17 ωρών τουλάχιστον κι ακόμα ένα δημοψήφισμα ατύχησε λόγω της κωλοτούμπας των αρχόντων.


«Τα παράπονα στο δήμαρχο», λέγεται η κινηματογραφική ταινία που εγκαινιάζει τις φετινές προβολές της λέσχης, την επόμενη Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στο Σινέ Ευκαρπίδη. Άκουσα ότι πρόκειται για εμπνευσμένη κωμωδία. Σίγουρα οι επίδοξοι πρέπει να την παρακολουθήσουν για να πάρουν καμιά ιδέα.


Ωραίος ο ιστότοπος του δήμου Δίου – Ολύμπου. Προβάλλει επαρκώς την περιοχή. Κόστισε βέβαια κάτι παραπάνω αλλά δεν πειράζει. Αυτό που ενοχλεί όμως είναι ότι ούτε η Επίδαυρος, ούτε ο Ναός του Ποσειδώνα ανήκουν στα αξιοθέατα του δήμου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ