Μενού Κλείσιμο

Τέτοια Ώρα… Τέτοια Λόγια 12-01-2021

1

Όπως μας «βγήκε» το 2020, έτσι μας «μπήκε» το 2021. Υπό άλλες συνθήκες, ο κακός χαμός που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μονοπωλούσε ακόμη το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, καθότι είναι άλλο να «μπουκάρουν» διαδηλωτές στο Κοινοβούλιο της Ταϊβάν και άλλο στο Καπιτώλιο…

Όπως φαίνεται, θα χρειαστεί ειδική «χειρουργική» επέμβαση για να ξεκολλήσουν τον Τραμπ από την (προεδρική) καρέκλα και δεν ξέρω αν οι Αμερικανοί διαθέτουν τέτοιου είδους τεχνογνωσία..

Αν δεν διαθέτουν, μπορούν να απευθυνθούν στους Έλληνες οι οποίοι στο παρελθόν έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα σε τέτοιου είδους «πολιτικές επεμβάσεις».

Το γεγονός είναι πως ο «έρωτας για την καρέκλα» (και στα χρόνια του κορονοϊού) αποτελεί σταθερή αξία…

 

2

Ακόμη δεν έχω καταλήξει ποια είναι καλύτερη είδηση για την παγκόσμια ισορροπία… Ο αποχαιρετισμός στον Τραμπ ή το καλωσόρισμα του εμβολίου. Συνδυαστικά πάντως μπορούν να αποτελέσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το 2021, διότι όπως συνηθίζουμε να λέμε «πόσο ακόμη χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα»

 

3

Το 2021 ξεκίνησε με ανασχηματισμό (τρόπος του λέγειν) για την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη. Κανά δυο αξιολογήθηκαν «χαμηλά» και έμειναν εκτός σχήματος, κανά δυο μετακινήθηκαν σε άλλα χαρτοφυλάκια και κανά δυο αναβαθμίστηκαν.

Σταθερή αξία παραμένει ο Λευτέρης ο Αυγενάκης ο οποίος μπορεί να τα έκανε «μαντάρα» στο ποδόσφαιρο, αλλά τα πήγε περίφημα στην «εκκαθάριση φαντασμάτων» από πολλές Ομοσπονδίες οι οποίες είχαν μετατραπεί σε «μαγαζάκια» περίεργων τύπων.

Το «κακό νέο» για την Πιερία από τον ανασχηματισμό, η αλλαγή στο Υφυπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) όπου ο Θεόδωρος Καράογλου παρέδωσε στον Καλαφάτη. Ο κ. Καράογλου, υπήρξε από τους λίγους υφυπουργούς που θήτευσαν στην συγκεκριμένη θέση και δεν ενδιαφέρθηκε μόνο για την συμπρωτεύουσα.

 

4

Με λίγη προσπάθεια ακόμα και οι «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης μπορούν να γίνουν η δεύτερη δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού εσχάτως σ’ αυτούς προστέθηκε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας.

Ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κώστα Κουκοδήμου, «κατέβηκε από το τρένο της Εκκίνησης» στις αρχές του 2021, υιοθετώντας πλήρως τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης που είχαν γίνει δημόσια από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όσο για την ουσία των καταγγελιών προφανώς και επιβάλλεται να απαντήσει ο δήμαρχος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όπως επιβάλλεται και από τον κ. Τσιαμπέρα να συγκεκριμενοποιήσει τα «περί κακοδιαχείρισης και σπατάλης».

Για το «κενό» που δημιουργείται στην προεδρία του ΟΠΠΑΠ, είναι άγνωστο ακόμη ποιον θα επιλέξει ο δήμαρχος, που φαίνεται να μην βιάζεται αφού μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει «ανασχηματισμός», μιας και ολοκληρώνονται οι θητείες αντιδημάρχων και προέδρων Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου.

 

5

Πολύ «θόρυβος» γίνεται εσχάτως για τη δήλωση Κοντοζαμάνη σχετικά με το ποιος αποφασίζει για το ποιος θα εισαχθεί ή όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εγώ θα πω αλίμονο, αν αυτός που αποφασίζει δεν είναι ο γιατρός… Εννοείται πως ο γιατρός έχει την απόλυτη ευθύνη. Όπως την απόλυτη ευθύνη για την ετοιμότητα (ή την ανετοιμότητα) των ΜΕΘ την έχει ο διοικητής του εκάστοτε νοσοκομείου, ο ΠΕΣΥάρχης και η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Είναι άλλο το ποιος αποφασίζει για τον ασθενή και άλλο ποιος αφήνει «γυμνό» το Σύστημα Υγείας.

 

6

Δικαίως αντιδρά ο εμπορικός κόσμος στην παράταση του Lockdown που δικαιολογημένα αποφάσισε η κυβέρνηση. Τα εμπορικά καταστήματα, είναι αυτά που ευθύνονται λιγότερο στην διασπορά του ιού, αφού (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) αλλού ήταν οι σοβαρές εστίες διάδοσης της νόσου.

Έχει κάθε λόγο ο εμπορικός κόσμος να αντιδρά, αλλά και να διεκδικεί περισσότερη στήριξη, αν θέλουμε κάποια στιγμή να επιστρέψουμε σε μια «κανονική κανονικότητα» με επιχειρήσεις που λειτουργούν… Διότι, υπάρχει και η άλλη «κανονικότητα» που μπορεί μεν να έχουμε ξεμπερδέψει από τον ιό, αλλά δεν θα έχει μείνει ούτε μισή (μικρομεσαία) επιχείρηση ανοικτή! Και για το δεύτερο ενδεχόμενο, δεν υπάρχει εμβόλιο που να δίνει ελπίδα.

 

7

 

Αν δεν στρώσουν τα πράγματα με την διασπορά του ιού, σε λίγο θα ανακοινώνονται πόσες εβδομάδες θα εργαζόμαστε και όχι πόσες θα είμαστε σε “Lockdown”. Το βλέπω το έργο…

 

8

Για θέματα αρμοδιότητάς του, ενημέρωσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Νταντάμης.

Η κ. Σκούφα, για μια ακόμη φορά πέρασε την πόρτα του δημαρχείου για να ενημερωθεί για θέματα που «τρέχει» ο μεγαλύτερος δήμος του νομού και «παίζει» να το έχει κάνει περισσότερες φορές ακόμη και από εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους…

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ