Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 12-01-2018

 

Με «μυστικό δείπνο» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι… «απόστολοι» σίγουρα δεν ήταν 12 (μόλις πέντε Πιεριείς), ενώ είναι μάλλον απίθανο να υπήρξε «φιλί της προδοσίας».

Όσο για την «προδοσία» και το αν υπήρξε θα μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα, όταν κάποια στιγμή προκυρηχθούν εκλογές και δω τη λίστα.

Στην παρούσα φάση, μάλλον πιο απαραίτητη (σε εσωκομματικό πεδίο) είναι οι εκλογές στις ΝΟΔΕ, που αν δεν σημειωθεί κάτι συνταρακτικό (και αν τηρηθεί και το καταστατικό) θα πρέπει να γίνουν κάπου στην άνοιξη του ’18.

Λίγο πριν το δείπνο, ο κ. Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με στελέχη και φίλους του κόμματος, στο ξενοδοχείο στο οποίο διανυκτέρευσε…


Στην Ουτρέχτη της Ολανδίας (μετά από πάρα πολλά χρόνια) βρίσκεται η Πιερία, αφού Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας, φροντίζουν να «ξαναθυμηθούν» οι επισκέπτες της έκθεσης, την περιοχή μας.

Ίσως να έχουν περάσει και πάνω από 15 χρόνια από την τελευταία φορά που η Πιερία (μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής Προβολής Τουρισμού) συμμετείχε για τελευταία φορά, σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης.

Όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα αποτελέσματα αυτών των συμμετοχών θα φανούν σε βάθος χρόνου, αρκεί η παρουσία να είναι… συχνότερη.


Καλύτερη συγκοινωνία ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Μεθώνης, προτείνοντας στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου όλα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Ν. Πιερίας που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη, εφόσον έχουν επιβάτες από τη Μεθώνη και τα γύρω χωριά, να αποβιβάζουν στη Μεθώνη κατεβαίνοντας από τον κόμβο της Εθνικής οδού στη γέφυρα και στη συνέχεια να ανεβαίνουν πάλι στην Εθνική οδό συνεχίζοντας το δρομολόγιο προς Κατερίνη.

Παράλληλα προτείνει, αν και εφόσον προχωρήσει η πρόταση, το εισιτήριο να είναι ανάλογο της απόστασης…


Θέμα ολίγων ημερών (λένε οι πληροφορίες) είναι η έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Γανόχωρα.

Λεπτομέρειες απομένουν για να ξεκινήσει να δέχεται τα απορρίμματα του Δήμου Κατερίνης, τα οποία αφού θα συμπιέζονται σε ειδικά κοντέινερ, θα παίρνουν το δρόμο προς το ΧΥΤΑ (σίγουρα όχι της Κατερίνης).

Και εγκαίνια θα γίνουν (καλώς εχόντων των πραγμάτων), αφού θέμα κορδέλας δεν υφίσταται…

Εάν όντως ο ΣΜΑ δεν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή, τότε θα πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει λύση (για όσο λειτουργούν ΧΥΤΑ στην Ελλάδα) στο πρόβλημα των απορριμμάτων της Κατερίνης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ