Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα.. τέτοια λόγια! 11-10-2018

Γράφει ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Γιώργος Κυριακίδης: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 5-10-2018, ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης, ανέφερε ότι «κάποιοι λαϊκίζοντας γυρνούν στα καφενεία και μιλούν για υπόγεια πάρκινγκ στην πλατεία Δημοκρατίας». Ας του θυμίσουμε λοιπόν ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε για την άμεση κατασκευή διώροφου υπόγειου πάρκινγκ στο προεκλογικό του πρόγραμμα, για να καταλάβουμε ποιος τελικά “λαϊκίζει” προεκλογικά.
ΥΓ1. Να θυμίσουμε βέβαια ότι το σχέδιο πόλης προβλέπει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Δημοκρατίας.
ΥΓ2. Να θυμίσουμε επίσης ότι η δανειοδότηση για την εξαγορά του οικοπέδου στην πλατεία Δημοκρατίας έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (και του κ. Χιονίδη!) και στόχο την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.
ΥΓ3. Να θυμίσουμε και τι έλεγε ο κ. Χιονίδης τότε για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία: “Είναι και μια ανάσα στον κόσμο για να μπορεί να έχει τη στάθμευσή του που είναι σήμερα τελείως απαραίτητο στοιχείο για τον καθέναν, γιατί το αυτοκίνητο αποτελεί και αυτό αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας”».
Δεν ξέρω γιατί «άνοιξε» ξαφνικά θέμα υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Δημοκρατίας, αλλά νομίζω η ακαταλληλότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, εδώ και πολλά χρόνια. Η πρακτική στις σύγχρονες πόλεις θέλει να μην γίνονται μεγάλοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο, διότι γνωρίζοντας οι οδηγοί ότι υπάρχει χώρος στάθμευσης αποφασίζουν πιο εύκολα να μετακινηθούν προς το κέντρο με το όχημά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται (κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά) το κέντρο.
Προσωπικά, κακώς υπάρχει και ο υπέργειος χώρος στάθμευσης δίπλα στη συγκεκριμένη πλατεία. Το ιδανικό θα ήταν η κίνηση στο κέντρο να επιτρέπεται μόνο σε δημόσια μέσα μεταφοράς, σε ποδήλατα και μηχανάκια. Το δύσκολο, δεν είναι να κατασκευαστεί ένα ακόμη έργο, αλλά να αλλάξουν οι νοοτροπίες.
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε για ποιο λόγο δεν προχώρησε ένα τέτοιο έργο, καθότι μερικές φορές μεγαλύτερη αξία και από το αποτέλεσμα, έχει ο… λόγος.


Μεταξύ μας, τραγική είναι η εικόνα με τον κόσμο να συνωστίζεται στις στάσεις των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη. Μετά από καιρό, υπήρξε κάτι που με εντυπωσίασε σ’ αυτήν την πόλη, που πιο εύκολα βρίσκεις παγκάκι να ξαπλώσεις, παρά λεωφορείο για να πας στη δουλειά σου!


Βραβείο πολίτη στην ΜΚΟ «Άνεμος Ανανέωσης» απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινβούλιο.
Αν είχε θεσπιστεί ένα τέτοιο βραβείο και στην Πιερία, δεν θα ξέραμε σε ποιον «αέρα» (και μάλιστα Βαρδαρίσιο) να το πρωτοαπονείμουμε! Θα είχαμε παρέλαση υποψηφίων και ισχυρό ανταγωνισμό!


Η 11η Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Όρασης. Αν και παραμένω λάτρης (και οπαδός) της Παγκόσμιας Ημέρας Ύπνου (μάς πάει καλύτερα όπως και να το κάνουμε), μάς προτρέπω (τουλάχιστον για μια μέρα το χρόνο) να ανοίξουμε τα στραβά μας!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ