Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! (11-07-2017)

Μεγάλη φασαρία έγινε πριν από 15 μέρες, μετά από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, σχετικά με το κόστος ημερήσιας εκδρομής στην Πιερία. Τότε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας είχε πει «Το εν λόγω ρεπορτάζ είναι ανακριβές και κρίνεται από όλους μας ως απαράδεκτο (…) Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε ολόκληρη την ακτογραμμή των παραλιών της Κατερίνης, αλλά και σχεδόν σε όλη την Πιερία, εδώ και χρόνια οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες διατίθενται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στους επισκέπτες. Η μοναδική χρέωση που γίνεται αφορά στην παραγγελία που θα κάνουν.

Ο δε βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ. Κ. Κουκοδήμος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων πως στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος ανέφερε ανυπόστατα στοιχεία για το κόστος  που επιβαρύνεται ο επισκέπτης προκειμένου να κάνει χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας τα οποία δεν βάσισε σε καμία μαρτυρία λουομένου ή επισκέπτη  και δεν γνωρίζουμε πραγματικά από πού άντλησε την πληροφόρηση, αφού σε όλο το μήκος των ακτών του νομού μας το κόστος  είναι μηδενικό.

Ο συντάκτης της απάντησης της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας προφανώς ήξερε περισσότερα από τον βουλευτή και χρησιμοποίησε τον όρο «σχεδόν σε όλη την Πιερία» για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Η οποία αλήθεια είναι ότι στα παράλια της νότιας Πιερίας και συγκεκριμένα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργεί εδώ και λίγες βδομάδες με την μορφή Ανωνύμου Εταιρείας, με άδεια λειτουργίας που ακόμα δεν κατάλαβα από ποιόν και πώς εξεδόθη, η χρήση ξαπλώστρας χρεώνεται 6,50 ευρώ το Σαβατοκύριακο και 1,50 ευρώ τις καθημερινές. Τα πλήρωσα και ξέρω. Και οι ξαπλώστρες είναι καμιά 400αριά. Άρα η ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 δεν εψεύσθη εντελώς.


Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγουν οι βαθμολογίες που επέτυχαν οι υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων. Εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν το σχολείο της προτίμησής τους. Στο τέλος και πριν την πρώτη Αυγούστου θα γίνουν οι τοποθετήσεις στα σχολεία, αφού τότε λήγει η θητεία των προηγουμένων. Μπορεί να γράφω στο βρόντο και να μην αξίζει τον κόπο, αλλά θα το επαναλάβω. Μερικοί, ευτυχώς λίγοι, είναι παντελώς ακατάλληλοι για τη θέση του διευθυντή και ας έχουν τα τυπικά προσόντα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι με την προηγούμενη διαδικασία, όταν δηλαδή ψήφιζαν οι σύλλογοι διαδασκόντων (που προφανώς ξέρουν καλύτερα), δεν πήραν την ψήφο ούτε του εαυτού τους. Εύχομαι η σημερινή διαδικασία να μην οδηγήσει στην παλινόρθωση φαντασμάτων. Κι ας αλλάξαν κόμμα πρόσφατα.


Έφτασε αισίως η 9η Ιουλίου, κόσμος πολύς επισκέπτεται την Πιερία, οι δρόμοι γεμάτοι, αλλά χαμόγελα και αισιοδοξία στα πρόσωπα των επαγγελματιών του τουρισμού δεν βλέπω. Κι αναρωτιέμαι, αυτά τα 30 εκατομμύρια τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα που είναι, τι φοράνε, τι τρώνε, τι πίνουν, που διασκεδάζουν; Ή έρχονται από την Αθήνα και κάτω ή εδώ στην Πιερία στραβά αρμενίζουμε.


Μετά την απουσία ενός έτους η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση που οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια το Ε.Β.Ε.Π., με την συνδρομή της Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, επανακάμπτει δριμύτερη. Η εμπειρία μου από τη συμμετοχή σε εκθέσεις, λέει ότι η δυναμική μιας παρουσίας σε έκθεση διαρκεί για χρόνια. Και που ξέρετε. Μπορεί στο μέλλον να έρθει η ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στην 8η εμποροβιοτεχνική έκθεση, και προσπαθούμε.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ