Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 11/06

Η μετεκλογική περίοδος είναι από εκείνες που κάποιοι επιλέγουν να «ξεχάσουν» ότι υπάρχει το e-mail ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου με στόμφο όλη την προηγούμενη περίοδο κατέθεταν «απόψεις», «εκτιμήσεις» και «αναλύσεις» οι περισσότερες εκ των οποίων πήγαν «κουβά» (για να χρησιμοποιήσω και μια φράση των στοιχηματατζήδων).

Τέλος πάντων, εγώ θα συνεχίσω να περιμένω (έστω και ταχυδρομικώς) το γράμμα από τη γενέτειρα του Δράκουλα…

 


Ένας τίτλος θα μπορούσε να μπει μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου κατέθεσε το αίτημα για (πρόωρες) εκλογές στις 7 Ιουλίου: «Τέρμα τα ψέματα»…

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η προεκλογική μάχη δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου των Ευρωεκλογών… Ουδείς εκ των μονομάχων θα επιχειρήσει στην πόλωση. Μάλλον θα έχουμε έναν προεκλογικό αγώνα «ευρωπαϊκού επιπέδου».

Εκεί όμως που θα «πέσουν κορμιά» και θα σφαχτούν παλικάρια και νεράιδες, είναι ανάμεσα στους υποψήφιους και υποψήφιες για τη Βουλή… Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να δούμε «πρακτικές εκλογών αυτοδιοίκησης» όπου η «λάσπη» πήγαινε σύννεφο… και ιστορικά να το πάρεις οι «εσωκομματικές μάχες» είναι πολύ πιο άγριες από τις διαπαραταξιακές…


Και επειδή η στήλη επιθυμεί διακαώς να συμβάλει παρέχοντας και χρηστικές συμβουλές, θα σας καταθέσει μια ακόμη που καλό είναι να τη λάβετε υπ’ όψιν το προσεχές διάστημα και έως ότου βρεθείτε στο παραβάν: Όσο μεγαλύτερο έχουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους (στις διαφημίσεις τους) οι υποψήφιοι (πάσης φύσεως και απόχρωσης), τόσο λιγότερες είναι πιθανότητες να τους βρίσκετε την επομένη των εκλογών.


Κάτι αλλάζει σ’ αυτόν τον τόπο… Εκεί που τα προηγούμενα καλοκαίρια έβρεχε κάθε Παρασκευοσάββατο (έτσι για να μας την σπάσει) τώρα (όπως δείχνουν οι προγνώσεις) θα βρέχει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη…

Όπως και να το κάνουμε, είναι ένα βήμα μπροστά!


Φιλική συμβουλή! Αποφύγετε τους οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον αντιπάλων, διότι μπορεί να βρεθείτε κάποια στιγμή στην ίδια (κοινοβουλευτική ή δημοτική) ομάδα!

Είδατε τι έπαθε ο Πάνος ο Καμμένος (και ο κανονικός και της Πιερίας). Είπε, είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (και το σόι του) και τώρα που αλλάξανε τα «κόζια» δεν μπορεί να το πάρει αλλιώς για να «τρουπώσει»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ