Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 11-03-2020

1

Κανονικά λειτουργούν οι χώροι λατρείας σε όλη την Ελλάδα… Εκτός από την Τούμπα, τον μεγαλύτερο Ναό της χώρας, εκεί όπου την Κυριακή θα τελεστεί μεγάλη λατρευτική εκδήλωση χωρίς την παρουσία πιστών…

2

Το διασκέδασαν χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ανακοίνωση από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη πως έχει προσβληθεί από Κορονοϊό… Δεν θέλω να σκέφτομαι τι περιμένει τον καημένο τον Κινέζο που αποτελεί τον «φορέα 0» του ιού, διότι αν δεν τον έχουν βρει μέχρι ακόμα, σίγουρα θα τον ανακαλύψουν τα λαγωνικά του Πειραιά!

Πέρα από την πλάκα (που δεν είναι πλάκα η ασθένεια του οποιουδήποτε ανθρώπου) θεωρώ απολύτως υπεύθυνη στάση την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Από τη Δευτέρα το απόγευμα (όταν και εκδηλώθηκαν τα συμπτώματα) αλλά και πριν, ήρθε σε επαφή με εκατοντάδες άτομα, τα οποία προφανώς θα πρέπει αυτοβούλως να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Και στο κάτω-κάτω καμιά ασθένεια δεν μπορεί να αποτελεί «στίγμα», σε όλους μας μπορεί να συμβεί… ειδικά αυτός ο ιός!

3

Στριμωγμένος στα σχοινιά ο Ερντογάν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πλέον αντιλαμβάνεται πως οι «ερντογανιές» δεν περνούν άλλο στους Ευρωπαίους. Έχω την αίσθηση πως το τελευταίο διάστημα πολλά πράγματα αξιολογούν οι Ευρωπαίοι σε σχέση με την Τουρκία… και νομίζω πως ένα από αυτά, είναι και η μη ύπαρξη (επισήμως τουλάχιστον) Κορονοϊου στην γειτονική χώρα.

Στατιστικά είναι αδύνατον να μην υπάρχει ούτε ένας στους 90.000.000 (+4.000.000 πρόσφυγες) να μην έχει κολλήσει τον ιό. Οπότε η επιλογή του «κρύβω το πρόβλημα κάτω από το χαλί», δεν πιάνει, ακόμη και αν αυτό το χαλί είναι Ανατολίτικο!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ