Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 10-07-2018

Φίλος της στήλης, έστειλε το εξής «συμπληρωματικό κείμενο» για την διάβρωση των ακτών (και) στη Νότια Πιερία:
«Σχετικά με το σημερινό (χθεσινό) σας σχόλιο για τη διάβρωση των ακτών στην Πλάκα Λιτοχώρου…
Το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και μάλιστα δίπλα σε μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα (Ποσειδών Παλλάς) με κίνδυνο ατυχήματος των διερχομένων κυρίως αυτοκινήτων.
Αυτό βέβαια παρατηρείται και σε άλλα σημεία της ακτής στην ευρύτερη περιοχή
Οι …αρμόδιοι παρά τη γνωστοποίηση ΑΠΟΝΤΕΣ
Άμα συμβεί κάποιο ατύχημα, ποιός θα το πληρώσει το… μάρμαρο;»

Το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να απαντήσω για το «ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο» σε περίπτωση ατυχήματος! Είναι έτσι δομημένο το σύστημα που κανείς (και σχεδόν ποτέ) δεν φέρει ευθύνη. Αν ήταν ευδιάκριτο (νομικά) το ποιος έχει την ευθύνη, ενδεχομένως τέτοια φαινόμενα να αντιμετωπίζονταν άμμεσα. Στην προκειμένη περίπτωση, για να βρεθεί ο υπεύθυνος (αν γίνει ατύχημα), θα πρέπει να αποφασίσουν τα δικαστήρια, αφού περάσουν καμιά 10αριά χρόνια…
Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή!


Έχει ξεκινήσει ένας αδικαιολόγητος «πόλεμος» για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης να προσθέσει ένα ακόμη δάνειο (που μπορεί και να μην το χρειαστεί ποτέ, σύμφωνα με το Δήμαρχο) στο Δήμο Κατερίνης.
Καλόν είναι να βλέπουμε την θετική πλευρά, αφού υπάρχει ακόμα φορέας που μπορεί να περνάει το κατώφλι της Τράπεζας, να ζητάει 3 μύρια (ντανγκ!) και να μην τρώει «χυλόπιτα»…
Όσο για τον λογαριασμό… 99 και ένα, 100! Ποιος ζει ποιος πεθαίνει σε 10 χρόνια!


Η μόνη αγωνία όταν δημοσιεύω επιστολές και θέσεις στελεχών των ΑΝΕΛ, είναι μην τυχόν και μέχρι να φτάσει το φύλλο της «Π» στα περίπτερα και έχουν αλλάξει θέση…!
Πάντως τις τελευταίες φορές, το ρίσκο που έλαβα με δικαίωσε…!
Και παρεμπιπτόντως… η αποχώρηση του κ. Φιλοκώστα από τους ΑΝΕΛ δεν ξάφνιασε. Νομίζω ήταν η λογική κατάληξη της απόφασης του κ. Καμμένου, να «θυσιάσει» το κόμμα του, κόντρα στα στελέχη του.
Με την ευκαιρία, έψαξα και βρήκα το ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Καμμένου στην Πιερία, το Φεβρουάριο του 2014, όπου μεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στο ζήτημα των Σκοπίων, εξαπολύοντας βολές κατά των κακών Σαμαροβενιζέλων: «Ιδιαίτερα σκληρή, ήταν η κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση και για τα εθνικά μας θέματα, κατηγορώντας την για “παράδοση των πάγιων θέσεων της” στο Κυπριακό, αλλά και στο Σκοπιανό. “Η Ελλάδα, σύμφωνα με απάντηση που μου έδωσε στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος, παρακαλεί να ονομαστούν τα Σκόπια βόρεια Μακεδονία” υποστήριξε, σημειώνοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική του Κώστα Καραμανλή “και το όχι που είπε στο Βουκουρέστι”» (Πολιτεία 17/2/2014 σελ. 4)
Βέβαια, εκείνο το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος είχε πει και άλλα «νόστιμα», που έτσι «δίκην μνημοσύνου», αξίζει να θυμηθούμε (και να ζήσουμε να τα θυμόμαστε).
Σε άλλο σημείο λοιπόν της ομιλίας του (προς τα στελέχη του κόμματος του στην Πιερία) διαβεβαίωνε: «”Σας υπόσχομαι οτι οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουμε απόλυτα πιστοί σε όσα είπαμε”, ανέφερε εν μέσω χειροκροτημάτων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί το κόμμα του να κάνει “μεταγραφές” βουλευτών και διαβεβαιώνοντας πως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ δεν θα μπει ποτέ βουλευτής που ψήφισε το μνημόνιο”»

4

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ