Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 10-05-2018

Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ από τις τοποθετήσεις των εθνοπατέρων και των εθνομητέρων που τάχθηκαν υπέρ αυτής της δυνατότητας, θυμήθηκα μια παλαιότερη δήλωση της Λιάνας Κανέλη σύμφωνα με την οποία «ρεύμα βγάζει μόνο η θηλυκιά πρίζα».

Από την άλλη, σκέφτομαι ότι υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις κακής αντροφής παιδιών από ετερόφυλα ζευγάρια. Όμως οφείλουν όλοι να παραδεχθούν πως με τη σημερινή δομή της κοινωνίας το παιδί ενός ομόφυλου ζευγαριού, ξεκινάει από μειονεκτική θέση, καθότι όταν πάει εις εκ των πατεράδων του π.χ. στο σχολείο (του παιδιού) με φούστα μπλούζα, γόβα και γενιάδα πέντε πήχες τότε θα αρχίσει το πραγματικό μπούλιγκ…


Εκτός τελικού της Γιουροβίζιον η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια! Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην Κύπρο η οποία καλείται να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αφού θα πρέπει να επιλέξει ένα τραγούδι άλλης χώρας (και όχι της Ελλάδας) για να δώσει το 12άρη…


Παρολίγο εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου, θα φιλοξενούσε και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Όμως, η αιφνιδιαστική αποκατάσταση σχέσεων μεταξύ ΟΡΦΕΟ και Δήμου Κατερίνης, «κάλυψε» το κενό χώρων που υπήρχε για φιλοξενία εκδηλώσεων στην Κατερίνη, αφού πλέον ο Δήμος «ανοίγει» τους πολιτιστικούς του χώρους και στον ΟΡΦΕΟ.

Τώρα, τι εμποδίζει να προχωρήσει παράλληλα και η συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης, είναι άλλο ζήτημα.

Και κάτι άσχετο! Κοιτώντας χθες στο λεξικό, έπεσα στη λέξη «Βέτο», η οποία σημαίνει: η αρνητική παρέμβαση για να σταματήσει μια διαδικασία, η άρνησή της, εφ όσον μία χώρα ή ένας φορέας ή ένα άτομο έχει το δικαίωμα (ή το κύρος) από το νόμο (ή από θέση ισχύος). Το βέτο παρεμβάλλεται μόνο αρνητικά και συνήθως ασκείται εναντίον του δικαιώματος ενός άλλου.


Και φέτος αναμένεται να λειτουργήσει το μέτρο «της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα» σε παραλιακές περιοχές της Κατερίνης, αφού κρίθηκε ότι επέδρασε θετικά στην εμπέδωση της ασφάλειας του πολίτη (και των επισκεπτών).

Μάλιστα φέτος, η ΕΛ.ΑΣ. θα ενισχύσει τις δυνάμεις της και με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ