Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα..τέτοια λόγια!!! 10-01-2018

 Εγκατάσταση P.O.S. (για ηλεκτρονική πληρωμή) επιβάλλει απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, στα σχολικά κυλικεία!

Δεν ξέρων πώς πληρώνουν οι μαθητές στη Βρετανία υπουργέ μου, αλλά ο Έλληνας κάρτα συναλλαγών σε παιδί του δημοτικού, δεν πρόκειται να δώσει…

Η απόφαση όπως είναι φυσικό (για όλους πλήν της κυβερνήσεώς μας), έχει ξεσηκώσει τις δριμύτατες αντιδράσεις των κυλικειαρχών, που υποχρεώνονται σε μία εξαιρετικά υψηλή δαπάνη, χωρίς όμως την παραμικρή χρησιμότητα!

Σε μια χώρα που σε καλούν (σε δημόσια υπηρεσία) να αποδείξει οτι δεν έχει πεθάνει, γιατί να μας φαίνεται παράξενο η αγορά κουλουριού από μαθητές με  κάρτα συναλλαγών;


 Ένα εξαιρετικό άρθρο του Αντώνη Κάλφα, που αναφέρεται στην ανάγκη (για όσους μπορούν να το αντιληφθούν έτσι) ανάδειξης του αρχείου ΣΑΤΣΙ, φιλοξενείται στη σελίδα 12.

Η απάντηση και προφανώς είναι «ναι» στο αν πρέπει η αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει και να αναδείξει το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μιας άλλης εποχής για την Κατερίνη. Το ζήτημα είναι το «ποιος» και «πώς»… Βέβαια, το ένα απαντά στο άλλο και κάνοντας παράφραση γνωστής φράσης ερωτώ «Πες μου ποιος, να σου πω πώς (και το ανάποδο)»


Κάποιοι το λένε «δουλειές του ποδαριού»… εγώ το λέω σχέδιο με ταξική προσέγγιση…


Το έθιμο της Μπάμπως (γνωστότερο ως έθιμο της γυναικοκρατίας) αναβίωσε και φέτος στο Κίτρος από γυναίκες της περιοχής. Τη Δευτέρα το πρωί, «εισέβαλαν» μετά μουσικής στο πρώην δημαρχείο της Πύδνας στο Κίτρος και για μια μέρα ανέλαβαν τις τύχες του τόπου τους, στα χέρια τους.

Πάντως συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον το συγκεκριμένο έθιμο, παρότι (όπως έχω την εντύπωση) σε όλες τις κοινωνίες ανθρώπων (και όχι μόνον), ξέρουμε καλά ποιος έχει το «πάνω χέρι» και τον «τελευταίο λόγο» στις μεγάλες αποφάσεις! Ε ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ