Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 09-07-2018

Ενα «παρ’ ολίγον πλούσιο» πολιτιστικό Σαββατοκύριακο θα ήταν αυτό που έφυγε, αλλά ο καιρός είχε άλλα σχέδια… Μετά τον «χαλασμό» που επικράτησε το Σάββατο το απόγευμα, σειρά εκδηλώσεων ματαιώθηκαν (άλλες εγκαίρως και άλλες την τελευταία στιγμή)…
Ματαιώθηκε η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Δίον, ματαιώθηκε η εκδήλωση «… ο Ρεμπέτης κι ο Σερ», ματαιώθηκε και το Αντάμωμα Κρητών και Φίλων του Συλλόγου «Οι Σταυραετοί»
Κοινώς, «Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης….»


Ωραίο πράγμα η ασφαλτόστρωση και ιδιαίτερα χρήσιμη σε πολυσύχναστες περιοχές, αλλά χάθηκαν οι μήνες του χρόνου και αυτές πρέπει να γίνονται καταμεσίς του καλοκαιριού στις πιο τουριστικές περιοχές της Πιερίας;

Κατανοητό, ότι τώρα βοηθάει ο καιρός, αλλά δεν έχει δα και μεγάλη διαφορά από τον Μάιο… Μην πω κι όλας ότι ο φετινός Μάιος, είχε και λιγότερες βροχές… Εκτός κι αν ο στόχος είναι να διαφημιστεί το έργο και σε όλα τα Βαλκάνια!


Ένα ενδιαφέρον δελτίο τύπου, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πλάκα Λιτοχώρου από τη διάβρωση των ακτών έστειλε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου (σελ. 4)
Εντάξει, μείζον θέμα η αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά όχι ότι αυτή ευθύνεται (όπως αναφέρει ο Δήμος) που «δεν σφύζουν πλέον από κόσμο οι ακτές της Πλάκας»! Εκτός κι αν κάποιος μάς κάνει όντως πλάκα!
Δηλαδή, η διάβρωση των ακτών φταίει που δεν σφύζει πλέον από κόσμο πχ η Γρίτσα ή το χάλι που επικρατεί σε 100, 150 μέτρα (ανύπαρκτου) δρόμου για να προσεγγίσει κάποιος την αμμουδιά. Για να μην μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα, όπως για την απουσία ακόμη και κάδων απορριμμάτων! Καλά, για ντουσιέρες ή αποδυτήρια δεν γίνεται λόγος.
Η διάβρωση των ακτών, είναι ένα μόνο πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι πρωτόγονες καταστάσεις, τις οποίες μόνοι τους παλεύουν να αντιμετωπίσουν κάποιοι ιδιώτες επιχειρηματίες…
Και υπ’ όψιν, η ακτή της Γρίτσας δεν υφίσταται καμία διάβρωση… παρά μόνο εγκατάλειψη!


Πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά μου, κάνουν λόγο για τραγελαφικές (τουλάχιστον) καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας, ως συνέπεια οικονομικού ελέγχου σε… τουρίστρια! Αν όντως ισχύουν όσα έμαθα (και πολύ σύντομα θα εξακριβώσω και επισήμως) τότε μιλάμε για τεράστια «επιχείρηση στοχευμένης δυσφήμισης» της περιοχής μας!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ