Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 09-05-2018

1

Μεταξύ «συγγενών, φίλων και αντιπάλων», κατέληξε να γίνεται χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, ειδικά μετά την αποχώρηση του δημάρχου (λόγω υποχρεώσεων που δεν μπορούσε να αναβάλλει).

Να φανταστεί κανείς ότι υπήρξαν εισηγήσεις (αποφάσεις που αφορούν το ΔΗΜΟ ΜΑΣ) οι οποίες εγκρίθηκαν με (μόλις) 11 ψήφους σε ένα «όργανο» που (υποτίθεται) σε πλήρη απαρτία οι δημότες (εμείς) εκπροσωπούμαστε από 41 εκπροσώπους!!!

Και ερωτώ: Είναι κορόιδο ο Τάκης ο Λεμονόπουλος ή ο Χρυσόστομος ο Κυραϊλήδης ή ο Θανάσης ο Λιακόπουλος, ή ο Τάσος ο Παπαζήσης, ή Πιπίτσα η Μακρίδου, ή ο Στέργιος ο Μπουσνάκης, ή ο Νίκος ο Παπαζιώγας, ή ο Δημήτρης ο Ντούρος ή ο Γιώργος ο Ίτσιος ή ο Νίκος ο Μακρίδης ή ο Γιώργος ο Κυριακίδης ή ο Γιάννης ο Φάκας ή η Αλεξάνδρα η Νταρλαγιάννη ή η Γνωσούλα η Χαϊλατζίδου ή ο Μπάμπης ο Παπαδόπουλος ή και μερικοί ακόμη που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Δηλαδή, όλοι αυτοί (και μερικοί ακόμα) δεν έχουν δουλειές; Μόνο οι μονίμως απόντες έχουν δουλειά όταν συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο;

Λοιπόν, αυτή η ντροπή πρέπει να σταματήσει και όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να είναι συνεπής: «ουστ»! Στην κυριολεξία ουστ! Και εν ανάγκη, αν διατηρεί τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου μόνο και μόνο για να έχει «δωρεάν στάθμευση» στα δημοτικά πάρκιγκ (γιατί υπάρχουν και οι λεγόμενοι «πολιτικοί φτωχομπινέδες) ας συνεχίζει ο δήμος να τους παρέχει δωρεάν στάθμευση, αρκεί να φύγουν!

Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δεν έχουν πατήσει (πάνω από δύο, άντε τρεις φορές) το πόδι τους σε συνεδρίαση και ευθύνη φέρει και το προεδρείο! Αν αρκείται (ή αν βολεύεται) με τη δικαιολογία «δεν θα έρθω έχω δουλειά», έχει καλώς αλλά είναι συνυπεύθυνο για την απαξίωση του θεσμού…

Και αν δεν είναι, προκαλώ να δώσει στη δημοσιότητα πόσες συνεδριάσεις έγιναν το 2017, πόσοι ήταν παρόντες και ποιοι απουσίαζαν σε κάθε μια από αυτές!

Και για να το κλείνω… Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει (κατά μέσο όρο) μια φορά το μήνα. Ούτε για κάθε μέρα μιλάμε, ούτε καν για κάθε εβδομάδα! Και επαναλαμβάνω: «ούστ!» , σε όποιον δεν γουστάρει!

Μ’ αυτήν την πρακτική, κανένας Κλεισθένης δεν θα αναβαθμίσει την αυτοδιοίκηση όπως και κανένας Καποδίστριας ή Καλλικράτης δεν το κατάφερε


Μπορεί κάποιοι να διαμαρτύρονται για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην 25ης Μαρτίου επειδή (όντως έτσι είναι) αφαιρεί θέσεις στάθμευσης, όμως αυτό είναι το σωστό. Οι θέσεις αφαιρούνται για να δοθεί περισσότερος χώρος στον πεζό! Και αν είχε φύγει και το πάρκιγκ από την πλατεία δημαρχείου και αποδίδονταν και αυτός χώρος στους ανθρώπους θα ήταν ακόμη καλύτερα! Αν όλα αυτά είχαν συνδυαστεί και με ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας θα μιλούσαμε για το… ιδανικό!

Υποστηρίζω με πάθος, κάθε μέτρο που θα αποτρέπει τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν στο κέντρο!

Και προφανώς, δεν θα είμαι υποψήφιος!


Μαθαίνω ότι ο Κάρολος θα επισκεφθεί την Ελλάδα, αλλά δεν έχω διασταυρώσει αν μαζί του θα φέρει και την αγαπημένη του Καμήλα…

Κι αυτός πάλι, έγινε 70 χρονών και ακόμη πριγκιπόπουλο είναι! Τόσο δεν περίμενε ούτε ο αείμνηστος Κώστας Μητσοτάκης για να γίνει πρωθυπουργός!

Είπα Μητσοτάκης και θυμήθηκα τις εσωκομματικές στη Νέα Δημοκρατία. Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή στη διαδικασία, δεν είναι ποιον ψηφίζεις, αλλά να είσαι ταμειακά τακτοποιημένος! Δηλαδή, όποιος δεν έδωσε τα 12 ευρώ (ετησίως) δεν θα ψηφίσει ούτε Κουρινιώτη, ούτε Μπρουσκέλη! Καθαρά πράγματα!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ