Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια (08-09-2017)

Μια μέρα σαν τη σημερινή, πριν (ακριβώς) 61 χρόνια. Αφίσα εποχής για την έναρξης της «Ζωοπανηγύρεως» στην περιοχή «Πέλεκας», όπου ο δήμος (Κατερίνης) έκανε τα πάντα (μέχρι και τους δρόμους κατέβρεξε) «ίνα εύρωσι οι επισκέπται πάσαν δυνατήν διευκόλυνσιν.»


«Μέσα στο 2018 θα δούμε μπουλντόζες στο Ελληνικό» εκτιμά ο υφ. Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.
Μακάρι υπουργέ μου, αλλά θεωρώ πιθανότερο (κάποια στιγμή) να δούμε μπουλντόζες στην Ολυμπιάδα (Κορινού), παρά στο Ελληνικό…!


Δε λέω! Καλό το σόου των εκάστοτε πρωθυπουργών στη ΔΕΘ, αλλά σαν το σόου των εκάστοτε συνδικαλιστών δεν είναι…
Για μια ακόμη χρονιά, η Θεσσαλονίκη αντί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας μέσω της ανάδειξης των προσπαθειών της επιχειρηματικότητας να επιβιώσουν, θα μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο πεδίο διαμαρταριών του κάθε πικραμένου…


Στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε Περιφερειακή Συνάντηση εννέα Κυνηγετικών Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας, όπου έγινε συζήτηση για θέματα κυνηγετικού ενδιαφέροντος και με αφορμή την έναρξη της κηνυγετικής περιόδου 2017-2018. Τα θέματα που κυρίως απασχόλησαν τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, ήταν οι τιμές των αδειών θήρας, η φύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας, καθώς και θέματα βελτίωσης ενδιαιτημάτων όπως και θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γεν. Γραμματέας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης Νίκος Καλογεράκος και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Αλέξανδρος Γκάτσιος (Δασολόγος).


Με αφορμή τη σημερινή έναρξη της Εμποροπανήγυρης του Αιγινίου, στο μυαλό μου ήρθε δήλωση πρώην υψηλού πολιτικού παράγοντα της περιοχής μας « Φθινόπωρο χωρίς πανηγύρι είναι σαν πιγκ-πογκ, χωρίς το πογκ!»
Καμιά δεκαριά χρόνια μετά από αυτή τη δήλωση, σκέφτομαι «τί έχουμε ακούσει και εμείς όμως…!»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ