Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 07-06-2018

Να καταπατούν πολίτες δημόσια ή δημοτική έκταση το έχουμε ακούσει πολλές φορές! Το να καταπατά όμως Δήμος ιδιωτική έκταση και με το «έτσι θέλω» να κάνει κοινωνική πολιτική (με ξένα κόλλυβα) δεν το έχουμε ξαναδεί.

Και μη νομίζετε ότι το περιστατικό συμβαίνει κάπου αλλού… Εδώ στη γειτονιά μας συμβαίνει!

Πολίτης (επώνυμα) κατήγγειλε χθες στην «Πολιτεία» ότι ο Δήμος Κατερίνης, χωρίς να έχει τη συγκατάθεση του, εγκαθιστά στο οικόπεδο του, προκάτ οικίσκους για την μετεγκατάσταση των Ρομά!

«Με ρώτησαν αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το οικόπεδό μου, έναντι ενοικίου και τους είπα όχι. Παρόλα αυτά, χωρίς τη συναίνεσή μου προχώρησαν κανονικά τις εργασίες μέσα στο οικόπεδό μου», υποστήριξε ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου,  ο οποίος έχει κινηθεί νομικά εναντίον του «καταπατητή» δήμου.

Σε πρώτη φάση κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν σήμερα το μεσημέρι…

Πάντως, αυτό που εξόργισε περισσότερο και από την ίδια την καταπάτηση τον εν λόγω ιδιοκτήτη, είναι η συμπεριφορά (και η ειρωνία) με την οποία αντιμετωπίστηκε από τα πολιτικά πρόσωπα που χειρίζονται την υπόθεση.

Ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να μην διαθέσει το οικόπεδό του (ούτε για προσωρινή χρήση) όσα χρήματα και αν του προσφέρει ο δήμος…

Η συνέχεια επί των δικαστηρίων!


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ισπανός πρωθυπουργός άκουσε τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, ώστε ο ίδιος να κάνει ακριβώς τα αντίθετα!


Ο ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου παρουσίασε τον τόμο «Γέρων Ιωσήφ Βατοπεδινός (1921-2009)»

Εις εκ των πολιτικών προσώπων είπε τα εξής: «Είναι μεγάλη η πνευματική αγαλλίαση ημών των πιστών κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον πνευματικό πλούτο προσώπων που αποτελούν υπόδειγμα ζωής και Ορθοδοξίας. Η έκδοση του τόμου για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπεδινό, τον Άγιο γέροντα που δίδαξε τη μετάνοια, την ταπεινότητα και την αγάπη, μας προσφέρει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Ο συγκλονιστικός λόγος του γέροντα, που έκλαιγε καθημερινά, όπως διαβάζουμε, από αγαλλίαση για την αγάπη του Θεού, γίνεται με τη βοήθειά αυτής της έκδοσης πνευματικό βίωμα για όλους μας. Με σεβασμό και ταπεινότητα ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του τόμου και με εξίσου μεγάλη προσοχή θα πλησιάσουμε τα διδάγματα που περιέχει. Σε αυτή τη δύσκολη εξάλλου περίοδο για την Πατρίδα μας έχουμε ανάγκη το πνεύμα αλληλεγγύης, αγάπης και ταπεινής εργατικότητας που εκπέμπεται από τα Μοναστήρια της Ορθοδοξίας.»

Το όνομα δεν θα το αποκαλύψω, αλλά δεν είναι ο Θοδωρής ο Ρουσόπουλος!


Λίγο έλειψε η απόφαση για αλλαγή τόπου του χθεσινού συλλαλητηρίου (από την πλατεία Ελευθερίας στην πλατεία Δημαρχείου) να γίνει… «Μακεδονικό ζήτημα»!

Στον γενικό «κουμανταδόρο» ουδείς μπορεί να πάει κόντρα!


Στους μαθητές και τις μαθήτριες που σήμερα ξεκινούν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Ας έχουν υπ’ όψιν ότι αυτές οι εξετάσεις δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή… Για το μόνο που θα πρέπει ίσως να λυπούνται, είναι ότι αφήνουν πίσω τους (δια παντός) τη μαθητική ζωή…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ