Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 07-02-2019

Συνεδριάζει η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, με κορυφαίο ζήτημα την μεταφορά των αποθεματικών (των δήμων) στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αν κρίνουμε ότι και τις προηγούμενες φορές οι δήμαρχοι αντέδρασαν, αλλά τελικά «υποτάχθηκαν» στις «επιταγές» της κυβέρνησης, μάλλον το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, πως όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Το ζήτημα είναι «τι και πόσο τυράκι» θα τους ρίξει η κυβέρνηση


Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ «εθνικιστής ή ακραίος» δηλώνω ότι μου άρεσε η φράση του πρωθυπουργού «ο ελληνισμός κυνηγήθηκε, αποδεκατίστηκε, αλλά δεν έχασε τις ρίζες του». Ενδεχομένως να άρεσε περισσότερο σε μένα και από ότι άρεσε σε συντρόφους του, οι οποίοι (κάποιοι εξ αυτών) είναι ικανοί (ακόμη και από βήματος της Βουλής) να τον κατηγορήσουν για… «αλυτρωτισμό»


Δυστυχώς η πολιτική δεν κέρδισε τον Γιώργο Αυτιά, ο οποίος αρνήθηκε να είναι υποψήφιος βουλευτής και παραμένει στη δημοσιογραφία (εκεί πάει το δυστυχώς!).

Έτσι ο καλός μας Γιώργος Αυτιάς (είναι και ΠΑΟΚτσης) θα συνεχίσει να μας «ζαλίζει» τα πρωινά κάθε Σαββατοκύριακού. Πλέον η όποια λύση σωτηρίας εναποτίθεται στην στιγμή που θα χαλάσει η τηλεόραση του κουφού συνταξιούχου γείτονα…


Εξαώροφο κτίριο κατέρρευσε στην Κωνσταντινούπολη (χθες). Και άντε τώρα, μέσα σε καμιά 20αριά εκατομμύρια κατοίκους (και πόσους ακόμη επισκέπτες της) να βρεις τον μαυρόγατο (ή αλλιώς κατσικοπόδαρο!)


Επανέρχομαι στις δημοσκοπήσεις (τοπικές και μη), αυτή τη φορά για να σχολιάσω το ερώτημα «ποιον θεωρείτε καλύτερο γνώστη των προβλημάτων».

Ωραίο και αβανταδόρικο το ερώτημα, αλλά το ποιος γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα, δεν προϋποθέτει (σώνει και καλά) πως θα είναι και αποτελεσματικός.

Και προκαλώ, να βγει ένας και να πει, ότι ο τάδε δήμαρχος (με την προϋπόθεση ότι ζούσε στην πόλη) δεν γνώριζε τα προβλήματα της!

Άρα η επιλογή στη κάλπη θα πρέπει να είναι όχι με βάση το «ποιος γνωρίζει», αλλά με το ποιος μπορεί (καθότι παίζει και το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επιλύσει και προβλήματα που σήμερα δεν υπάρχουν ούτε σαν σκέψη στο μυαλό μας ή στην καθημερινότητά μας)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ