Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια 06022019

1

Το άσχημο (για τους ίδιους) με τους «επικοινωνιολόγους» και «αναλυτές» (δημοσκοπήσεων), είναι ότι κάποια στιγμή, γίνονται οι εκλογές και προκύπτει αποτέλεσμα…

Και η πλάκα είναι ότι δεν τα λένε μόνο, τα γράφουν κι όλας, λες και δεν ξέρουν ότι τα γραπτά μένουν!


Αμέτρητες οι διαβεβαιώσεις του βουλευτή (των ΑΝΕΛ; του ΣΥΡΙΖΑ; Ανεξάρτητου; ένας θεός ξέρει!) Θανάση Παπαχριστόπουλου, ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του μόλις ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τελικά, αν και πέρασαν αρκετές μέρες από τότε που ψήφισε (κατά συνείδηση βεβαίως-βεβαίως) τη Συμφωνία ο κ. Παπαχριστόπουλος παραμένει βουλευτής.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος, παίζει να «παραιτήθηκε» (ή να απείλησε με παραίτηση) τηλεοπτικά, περισσότερες φορές και από όσες στο παρελθόν το έκανε ο Πάνος ο Καμμένος… ο οποίος και ακόμη και αυτό (κάποτε) παραιτήθηκε!


Ωραίο σύστημα (και προτείνω να καθιερωθεί και στο ποδόσφαιρο) ο «δανεισμός» βουλευτών κατά περίπτωση. Και εννοείται αναφέρομαι στις περιπτώσεις Παπαχριστόπουλου (που φέρεται να είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ) και του Ζουράρι (επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ) οι οποίοι ενώ ανήκουν σε ένα κόμμα (κόμμα να το κάνει ο Θεός) δήλωσαν εξαρχής ότι θα ψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Και θα ήταν καλό να εφαρμοστεί αυτός ο δανεισμός και στο ποδόσφαιρο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το προϊόν.  Να μπορεί δηλαδή πχ ένας παίκτης της ΑΕΚ, να παίζει και στον Ολυμπιακό αν ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι του είναι πιο απαραίτητος από αυτούς που έχει στην ομάδα.

Θα ήταν σίγουρα καλύτερο το πρωτάθλημα αν πχ ο ΠΑΟΚ έλεγε: Παίζει Ολυμπιακός-Πανιώνιος. Αδύναμος ο Πανιώνιος, θα του δανείσω την άμυνά μου (που για να φάει γκολ πρέπει να κάνεις αίτηση), μπας και «τσιμπήσει» καμιά ισοπαλία και πάρω πιο άνετα το πρωτάθλημα…

Παράλληλα, με τέτοιου είδους «βοήθειες» θα ενισχυθεί και η φιλία και η συνεργασία μεταξύ των ομάδων και θα λειανθούν οι διαφορές, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες!


Φιλότιμη η προσπάθεια (και μαζί της είμαι!) της Αντικαπνιστικής Κίνησης Πιερίας, να εφαρμοστεί επιτέλους το κάπνισμα εκεί που ο νόμος δεν το επιτρέπει, καθότι ο μη καπνιστής δεν οφείλει να βασανίζεται (διότι για κανονικό βασανισμό πρόκειται) από το δικό μου «θεριακλίκι»

Πάρα ταύτα, όσο θα υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα (και σε κάποιες των περιπτώσεων και υπουργοί) που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (για να μην πω πού αλλού) τους νόμους που ίδιοι ψηφίζουν και ως άλλοι «τσιχλίμαγκες» με το τσιγάρο στο στόμα ρίχνουν ζεϊμπεκιές στα ξενυχτάδικα, ας μην περιμένουν και πολλά πράγματα.

Πάντως για να πω το παράπονό μου, το καλοκαίρι και μένα με «εκνευρίζουν» οι μη καπνίζοντες που πιάνουν τα εξωτερικά τραπέζια των καφέ και των εστιατορίων… εκτός και αν το καλοκαίρι, δεν τους ενοχλεί να καπνίζουμε σε εσωτερικό χώρο!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ