Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 06-07-2018

 

Μπορεί άλλα κυβερνητικά στελέχη να μην τόλμησαν να κάνουν αναρτήσεις για την επέτειο από το δημοψήφισμα, ωστόσο, δεν είχε κανένα πρόβλημα να το κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Με ανάρτησή του στο twitter ο τότε Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Τσίπρα,  επισημαίνει ότι «πριν 3 χρόνια οι πολίτες απέδειξαν ότι ένας λαός μπορεί να απεμπολήσει τον φόβο με τον οποίο μια μικρή, ανόητη, αυταρχική ολιγαρχία αποκλείει τον δήμο από την δημοκρατία χρεώνοντάς τον τις δικές της αμαρτίες και ζημίες την ώρα που τον λοιδωρεί. Η 5 Ιουλίου είναι Γιορτή Δημοκρατίας».

Βέβαια, εκτός από την επέτειο του δημψηφίσματος (το «ΟΧΙ» επικράτησε και στην Πιερία) σήμερα συμπληρώνονται και 3 χρόνια από την παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Η παραίτηση του τότε προέδρου, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει το ρητό «ουδέν κακόν αμιγές καλού»


Κατατέθηκε ο Κλεισθένης 1 (ή αλλιώς νομοσχέδιο Σκουρλέτη) για την αυτοδιοίκηση. Και εννοείται ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής επιμένοντας να επιβάλει την «μπαχαλοποίηση» και διά νόμου.

Διότι, μπάχαλο θα είναι τα δημοτικά συμβούλια. Εδώ θα είμαστε (αν προλάβει να εφαρμοστεί ο νόμος) και θα μου το θυμηθείτε, ότι αυτή η απόφαση θα αποδειχθεί μια ακόμη αυταπάτη, αλλά ενδεχομένως όταν το ανακαλύψουμε να έχουμε χάσει κανά δυο, τρία χρόνια ακόμα…


Όπως διαβάζω, έπιασε δουλειά η Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές…

Άντε με το καλό, καθότι σε λίγο οι υποψήφιοι που «διαρρέουν» στη μάζα ότι έχουν την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι περισσότεροι και από τους ψηφοφόρους τους!


Σε διαβούλευση έως και τις 5 Αυγούστου το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα. Και σαφώς αφορά άμεσα την Πιερία αφού θα θέσει (νέους;) κανόνες σε περιοχές της βόρειας Πιερίας. Μόνο να μην κοιμηθούν οι «αναρμοδιοαρμόδιοι» με τα τσαρούχια και έχουμε πάλι κανένα «έγκλημα εις βάρος των τοπικών κοινωνιών»


Πολύ ένταση χθες στη Βουλή και (αχρείαστα) υψηλοί τόνοι στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών…

Ρίξτε μια ματιά στο ημερολόγιο, δείτε τι σημαίνει να γράφει 6 Ιουλίου και αφήστε το λαό να απολαύσει τα μπάνια του…


Εντάξει Περιστέρα! Ξημέρωσε η 6η Ιουλίου! Κλαίς ξανά του χρόνου!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ