Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! ( 05-10-2017)

Συμμετείχε και η ταπεινότητά μας, στην απεργία της περασμένης Τρίτης, που εξήγγειλαν άπαντες οι δημοσιογραφικοί σύλλογοι της χώρας. Ως εκ τούτου, χθες Τετάρτη δεν εκδοθήκαμε και δεν κυκλοφορήσαμε. Επανακάμπτουμε μέχρι νεωτέρας, διότι από ότι φαίνεται ο απεργιακός κύκλος δεν θα κλείσει σύντομα. Κάποιοι επιχειρούν να δαγκώσουν τα δημοσιογραφικά ασφαλιστικά δικαιώματα, ως εκ τούτου εμείς αντιδρούμε τοιουτοτρόπως


Σε δύο εκ των σοβαροτέρων φορέων του νομού, δηλαδή στο Επιμελητήριο Πιερίας και στον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης, πρόκειται οσονούπω να διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων διοικητικών συμβουλίων. Και σε ότι αφορά στο ΕΒΕΠ, τα πράγματα είναι απολύτως ξεκαθαρισμένα. Ο «πρόεδρος της καρδιάς μας», νυν πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αν θέλει μπορεί να ξεπεράσει και το νούμερο (93%) που λέει ότι πέτυχε ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Β. Κορέας.
Εκεί που το σταυρόλεξο είναι για δυνατούς λύτες, είναι στον Δ.Σ.Κ. Διότι οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου είναι πέντε. Περικλής Γιδαράκος, Χρήστος Ξανθόπουλος, Γιώργος Μπαλάτος, Ασημίνα Στρίμπα, Θεόδωρος Τόνας. Άξιοι και ικανοί άπαντες και θα εκπροσωπήσουν επαξίως τον σύλλογό τους. Δύο εξ αυτών όμως θα περάσουν στον δεύτερο γύρο και ο νικητής θα εκλεγεί πρόεδρος. Εμείς στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και την «ΕΠΤΑ», φυσικά αγαπάμε και στηρίζουμε Ξανθόπουλο καθότι καλός φίλος και πιστός συνεργάτης από την πρώτη στιγμή.


Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα διεξαχθούν και στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. (Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου). Την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος, φέρεται να δήλωσε ο νυν επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος. Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω κάτι τέτοιο, ακούω όμως διάφορα μέσα και έξω από το Φεστιβάλ. Σε αυτό όμως που είμαι βέβαιος είναι ότι τοπικοί και υπερτοπικοί άρχοντες, ενδιαφέρονται να εκλεγεί νέος πρόεδρος, και υπόσχονται πως σε κάποιες περιπτώσεις είναι διατεθειμένοι να τον υποστηρίξουν και άυλα και υλικά.


Περί τα τέλη του περασμένου Ιουλίου η αντιδικία μεταξύ του Διονυσίου Πασχάλη και μελών της εξ Αμερικής Ανωτάτης Αρχής του Αλεξανδρείου Συλλόγου, κατέστη ένδικη. Εκδικάστηκαν στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, μετά από αίτηση των Ελληνοαμερικανών, ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση διαδικασίας τοποθέτησης νέου Προέδρου και άλλων δύο συμβούλων, που είχε προηγηθεί. ΄Εκτοτε μήνες παρήλθαν δύο και πλέον, απόφαση όμως εξ όσων γνωρίζω δεν εξεδόθη. Η εκκρεμότητα συνεχίζεται, ο σύλλογος δεν διοικείται επαρκώς, δεν εκπληρώνει τον σκοπό ίδρυσής του και όλη η προσπάθεια καταρρέει. Ας βοηθήσει λοιπόν η θεία φώτιση αυτούς που πρέπει, μπας και ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ