Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 05-08-2019

Απελπιστική είναι η κατάσταση πέριξ του καταυλισμού των Ρομά, όπου δίπλα στο ποτάμι η περιοχή θυμίζει περισσότερο παραγκούπολη μαζί με σκουπιδότοπο Λατινικής Αμερικής. Σε όλη αυτήν την εικόνα δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται να προστεθεί και η καύση κάθε λογής ρυπογόνων υλικών, ακόμη και με το θερμόμετρο να δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου.

Λάστιχα οχημάτων που καίγονται, καμένα στρώματα, σπασμένα γυαλιά, τόνοι πλαστικών διασκορπισμένα σε μια μεγάλη ακτίνα γύρω από τον καταυλισμό συνθέτουν μια εικόνα ντροπής για την οποία δεν ευθύνεται μόνο ο Δήμος, αλλά και η «κουλτούρα» των Ρομά.

Και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει με την (άκρως απαραίτητη) μετεγκατάστασή τους σε έναν οικισμό που θα τους παρέχει τα αυτονόητα.


Επιλογή αξιοπιστίας, χαρακτηρίζεται η επιλογή του (πρώην υπουργού Οικονομικών) Γιάννη Παπαθανασίου για την προεδρία των Ελληνικών Πετρελαίων.

Για ρωτήστε και την Λαγκάρντ… μπορεί ακόμη να έχει κρατήσει τις χαρτοπετσέτες στις οποίες ως υπουργός Οικονομικών (κατά τη διάρκεια δείπνου με την κ. Λαγκάρντ) τις έγραφε τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας.


Το (κακώς εννοούμενο) άσυλο όπως ισχύει (για λίγο ακόμα) σαφώς και είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι σίγουρο όμως ότι είναι το μοναδικό; Αν κάποιοι θεωρούν πως με την κατάργησή του, θα υπάρξει αυτομάτως και αναβάθμιση των Πανεπιστημίων μάλλον θα πέσουν από τα σύννεφα. Το (κακώς εννοούμενο) άσυλο, αποτελεί μόνο μέρος του προβλήματος.


Στα ΚΑΑΥ της Λεπτοκαρυάς λειτούργησε χθες ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος και μεταξύ των εκκλησιαζόμενων ήταν και παιδιά με ειδικές ανάγκες από την κατασκήνωση «Νηριήδες».

Ο Μητροπολίτης γνωρίζει καλά πως η καλύτερη απάντηση δίνεται με πράξεις και δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγει αυτήν την πρακτική.


Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ