Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 05-03-2018

Την έκπληξη και την ανησυχία της εκφράζει η ΕΛΜΕ Πιερίας για την «επιβολή» από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας) την «υποχρεωτική και μη… αμειβόμενη υπερωρία»

«Πρόκειται για νοσηρή και αποκρουστική κατακρεούργηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων που ούτε και στις τριτοκοσμικές χώρες δε φανταζόμαστε να τολμούσε κανείς» αναφέρει η ΕΛΜΕ Πιερίας, σημειώνοντας πως ο τρόπος που διεκπεραιώθηκε, «υπήρξε το ίδιο θλιβερός», αφού «δεν έστειλαν σαφή και γραπτή εντολή, όπως όφειλαν, παρά μόνο με προφορικές εντολές υποχρέωσαν τους Διευθυντές να πάρουν αυτές τις υπερωρίες.»

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πιερίας θεωρεί εντελώς απαράδεκτη τόσο την μη αμειβόμενη υπερωριακή απασχόληση όσο και τον τρόπο που αυτή επιβλήθηκε, καταλήγει η ανακοίνωση.


Γενικά σε μας τους Πιεριείς δεν αρέσουν οι αλλαγές. Μάλλον προτιμάμε τη σιγουριά και όχι το ρίσκο, ίσως έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα.

Παρατηρώντας εκλογικές αναμετρήσεις από τον «μικρότερο» σύλλογο έως την τοπική αυτοδιοίκηση ή την Εθνική Αντιπροσωπεία, θα δει κανείς, οτι δύσκολα αλλάζουμε πρόσωπα και συνήθειες.

Πάντως, με αφορμή και την επανεκλογή για 6η φορά του Κώστα Ρέχα στην προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου (αφού του ευχηθούμε καλή δύναμη) οφείλουμε να επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Είναι ήρωες όσοι ακόμη ασχολούνται με συλλόγους και συνδικαλιστικά όργανα! Σε μια εποχή, όπου ούτε ο χρόνος περισσεύει, ούτε το χρήμα ρέει άφθονο, όσοι συνεχίζουν να αφιερώνουν χρόνο για τα κοινά είναι πραγματικά αξιοθαύμαστοι!


Ανακοίνωση: Μετά την παρουσία του στο Λιτόχωρο την προπροηγούμενη Κυριακή και στον Κολινδρό χθες, την επόμενη Κυριακή δεν θα βρίσκεται στην Πιερία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Με μια ακόμη διάκριση γύρισε από τη Θεσσαλονίκη η ομάδα Ρομποτικής της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών.

Η ΜΕΚTECH στο διαγωνισμό Robot game κατέλαβε τη 2η θέση Πανελλαδικά και δικαίως τα μέλη της το πανηγύρισαν δεόντως!


Δεν θα γράψω τίποτα για τον Φώτη τον Κουβέλη σήμερα! Πιο αποτελεσματικό είναι να προσευχηθώ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που δικάζονται στην Τουρκία με την (αστεία) κατηγορία της κατασκοπείας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ