Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 05-02-2018

Πριν πολλά χρόνια, όντας ακόμη σπουδαστής δημοσιογραφίας, ένας εκ των καθηγητών μας (φτασμένος δημοσιογράφος ήδη), διηγήθηκε μια ιστορία για να μας δείξει «πώς αλλάζουν» κάποια πράγματα. Όταν άκουσα την ιστορία ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν υπουργός Επικατείας της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:
«Το 1977 μαθητής, ιδέα δεν είχαμε από πολιτικά. Μαζευτήκαμε κάτι φίλοι με μια κιθάρα και παίζαμε διάφορα τραγούδια στην Αριστοτέλους. Κάποια στιγμή ο κιθαρίστας άρχισε να παίζει Μίκη. Καμία σχέση το τραγούδι με πολιτική, όπως καμία σχέση δεν είχαμε κι εμείς με την αριστερά! Πότε πετάχτηκαν 4, 5 χωροφύλακες και μας μάζεψαν ούτε που το καταλάβαμε. Μας πήγαν στο τμήμα κι εκεί έπεσαν και κάτι ξώφαλτσες. Πού να το φανταστώ 15 χρόνια μετά, ότι θα έπαιρνα συνέντευξη από τον Μίκη Θεοδωράκη και μάλιστα ως υπουργό Επικρατείας σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας! Πού να το φανταστεί και ο χωροφύλακας που τότε μας τις έβρεξε επειδή τραγουδήσαμε το “Μαργαρίτα-Μαργαρώ”…»
41 χρόνια (από το 1977) και καμιά 25αριά από το 1993, φαντάζομαι πώς ούτε ο Μίκης Θεοδωράκης θα μπορούσε να φανταστεί, ότι θα έπεφτε θύμα τρομοκράτησης για τις απόψεις του (άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί του) και μάλιστα από (ντεμέκ) αριστερούς με μπογιές και κουκούλες…


Τον απολογισμό της διοίκησής του στο Νοσοκομείο Κατερίνης, κάνει το απόγευμα (στις 5, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης) ο Ανέστης Μυστρίδης.
Έναν χρόνο από τη λειτουργία (επιτέλους) της ΜΕΘ, ο διοικητής επέλεξε (δημόσια) να «λογοδοτήσει». Με ενδιαφέρον περιμένουμε να ακούσουμε τι έγινε, τι δεν έγινε και τι θα γίνει. Νομίζω ότι με το ίδιο ενδιαφέρον θα περιμένει ο διοικητής να ακούσει και τις απόψεις των πολιτών, με ηρεμία, νηφαλιότητα και χωρίς την πίεση (που φυσιολογικά υπάρχει) όταν βρίσκεται κάποιος στην αναμονή για εξέταση…
Ο καλύτερος «απολογισμός» γίνεται όταν ο ασθενής παίρνει εξιτήριο…


Στην ετήσια πανήγυρη της Παναγίας Υπαπαντής, Πολιούχου Καλαμάτας, συμμετείχε ο Μητροπολίτης

Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα τον (Μεσσήνιο) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Κατά το επίσημο γεύμα, που παρέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος είχε θερμή συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε τη χαρά του που θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επανάσταση του Ολύμπου στο Λιτόχωρο και στον Κολινδρό.


Πληροφορίες που θέλουν ότι ξεκίνησε ο διαγωνισμός «υπερΜητσοτακοσύνης» ενόψει των εσωκομματικών εκλογών (από τη βάση παρακαλώ) για την ανάδειξη προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΝΟ.Δ.Ε., ελέγχονται ως ανακριβείς


Κανά δυό φορές ακόμη να έβγαινε ο Σπίρτζης και ο Παπαχριστόπουλος «κράζοντας» τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Αθήνας και ο κόσμος θα έφτανε έως τη Θήβα!
Μα τίποτα δεν διδάχθηκαν από τους «πολιτικούς σκελετούς» που έβγαιναν το 2015 επιχειρηματολογώντας υπέρ του «ναι»;

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ