Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα.. τέτοια λόγια! 04022019

Έπεσε στα χέρια μου (για να ακριβολογούμε ήρθε στο mail μου) μια δημοσκόπηση η οποία ευρέως συζητιέται το τελευταίο διάστημα για το Δήμο Κατερίνης…

Δεν θα μπω στην ανάλυση των στοιχείων, στον ποιον δείχνει πρώτο, δεύτερο ή πέμπτο, ωστόσο δεν μπορώ να μην υποκύψω στον πειρασμό να σχολιάσω συγκεκριμένη ερώτηση στο «κεφάλαιο» ποιοτικά στοιχεία.

Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ (έστω εξ αποστάσεως) τις δημοσκοπήσεις διαβάζω έρευνα στην οποία υπάρχει ερώτημα για υποψηφίους περί εντιμότητάς τους!

Με συγχωρείτε, αλλά αν ήμουν υποψήφιος και δημοσιευόταν μια δημοσκόπηση στην οποία θα έδειχνε ότι το 5% ή το 15% ή το 25% (δεν έχει σημασία το ύψος του ποσοστού) των ερωτηθέντων δεν με θεωρεί έντιμο, θα προσέφευγα στη δικαιοσύνη!

Όλοι έχουμε άποψη για τους υποψηφίους, αλλά όταν οι «καφενειακές» απόψεις εντέχνως προσπαθούν να παρουσιαστούν ως δημοσκοπικό στοιχείο, τότε κάτι δεν κάνουμε καλά! Και απορώ, που κανείς εκ των υποψηφίων δεν διαμαρτυρήθηκε ακόμα!


Για την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει κληθεί να μιλήσει την Τρίτη (5μμ) στον Κολινδρό ο πρόεδρος της διοργάνωσης Ολύμπια Εν Δίω. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του παλαιού ΚΑΠΗ  της περιοχής.

Με αφορμή αυτήν την πρόσκληση, σκέφτηκα πόσες ευκαιρίες «κλωτσάει» η Πιερία (προφανώς λόγω ανυπαρξίας προσωπικοτήτων σε καίριες θέσεις) για να αναδείξει τα ιστορικά συγκριτικά πλεονεκτήματά της επ’ ωφελεία της. Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα, που εν καιρώ θα αναδείξουμε… (αν και πρόλαβε κάποιος άλλος από το 1864 να το κάνει…)


Κάτι περισσότερο από 1,8 εκατομμύρια ευρώ, «αποδέσμευσε» το Υπουργείο Εσωτερικών, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών Δήμων που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19 Ιουλίου 2018.

Από τον (όχι και τόσο μακρύ) κατάλογο των Δήμων οι οποίοι θα λάβουν το συγκεκριμένο κονδύλι, δεν απουσιάζει ο Δήμος Κατερίνης για τον οποίο προβλέπεται ένα ποσό της τάξεως των 57.024 ευρώ…


Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε η ανακύκλωση από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και τα πρώτα στοιχεία είναι «συγκλονιστικά»! Μόνο κατά τις δύο πρώτες αποκομιδές (από τους μπλε κάδους που δεν είναι και σε όλο τον Δήμο) συγκεντρώθηκε περισσότερος από ένας τόνος ανακυκλώσιμων υλικών!

Και να φανταστεί κανείς, ότι αυτήν την περίοδο στη νότια Πιερία δεν υπάρχει ο «συνωστισμό» του καλοκαιριού… Επεκτείνετε λίγο τώρα το συλλογισμό σας και υπολογίστε πόσες εκατοντάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών κατευθύνονταν στο ΧΥΤΑ της περιοχής όλους τους θερινούς μήνες των προηγούμενων ετών! Και όλα αυτά, σε μια περιοχή, όπου (υποτίθεται) Όλυμπος και ακτές αποτελούν σημεία αναφοράς!

Καμιά φορά δεν έχει σημασία μόνο το να λάβεις κάποια καλή απόφαση, αλλά και με το πόσο… άργησε αυτή!


Με την πολιτική επικαιρότητα δεν θα ασχοληθώ! Άλλωστε τι απάντηση να δώσει μπρος στην αποστομωτική τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μεγαλοοικονόμου, ότι «ο Τσίπρας είναι λενβεντιά και όλοι οι άλλοι κουραμπιέδες».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ