Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 04-12-2018

Τι «βιολί» κι αυτό με τη Νέα Δημοκρατία, για κάθε λόγο να αλλάζει το σήμα της, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα και συμμετέχοντας σε διάφορες Παγκόσμιες Ημέρες. Προχθές ήταν κόκκινο (ούτε που θυμάμαι γιατί και σίγουρα όχι για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ) χθες ήταν ελαφρύ γαλάζιο με αναπηρικό αμαξίδιο αντί για φλόγα, ώστε να στείλει το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ.

Έχω καταλήξει τελικά, ότι στη Ν.Δ. (ξανα)άλλαξαν το σήμα, όχι επειδή δεν θέλουν αν θυμούνται τον Σαμαρά ή τον Καραμανλή, αλλά επειδή ήθελαν ένα που να τους βολεύει να… παίζουν!


Μπροστά σε μια… διαφορετική επιστολή βρέθηκαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας «Χωρίς μεσάζοντες», αμέσως μετά την 78η διανομή (με εποχιακά φρούτα) την οποία πραγματοποίησαν την Κυριακή.

Ανοίγοντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (ελληνιστί e-mail) είδαν το εξής «γράμμα»:

«Καλησπέρα,

Σήμερα το πρωί  σας αναζήτησα στο παρκινγκ των δικαστηρίων της Αθήνας!!! για να παραλάβω την παραγγελία που είχα στείλει ηλεκτρονικά.

Για κάποιον που σας βρίσκει στο διαδίκτυο πρώτη φορά δεν είναι εύκολο να καταλάβει ότι η δράση σας περιορίζεται μόνο στη Βόρεια Ελλάδα!

Αναρωτιέμαι:

Πόσο δύσκολο είναι να γράψετε «στο πάρκινγκ δικαστηρίων της Θεσ/νίκης» ή της Πάτρας ή της Ηγουμενίτσας.  Η οδός(φλεμινγκ) που γραφετε δεν έχει πολύ σημασία όταν ααναφερόμαστε σε τόσο σημαντικά κτίρια όπως τα δικαστήρια που είναι πασίγνωστα.

Λυπάμαι  πολύ αν σας έμειναν τα 5 πακέτα Crimson!»

Πολύ εύστοχα λοιπόν, η Εθελοντική Ομάδα σχολιάζοντας το «κάζο» του αμοιρου συνέλληνα εξ Αθηνών, προτρέπει: «Σας παρακαλούμε, προς αποφυγήν κάθε περαιτέρω παρεξηγήσεως, να σημειώσετε τα παρακάτω: Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου βρίσκεται στην οδό Φλέμινγκ, δίπλα στα Δικαστήρια της Κατερίνης! Μην τυχόν και μας ψάχνετε σε τίποτα πάρκα και μπερδευτείτε!»


Η διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας σε κάθε αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων, είναι ότι στην Γαλλία είναι στους δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα» και στην Ελλάδα οι ρόμπες (οι ξεκούμπωτες) κάθε αποχρώσεως!


Θεωρώ μεγάλο βήμα προόδου το γεγονός ότι η πολιτική (τοπική) ηγεσία δεν έστειλε μήνυμα για την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες… Και τι να πει δηλαδή, όταν ακόμα και για τον αρτιμελή η πρόσβαση σε πολλά πεζοδρόμια του κέντρου (μην μιλήσουμε για γειτονιές μακριά από αυτό) προϋποθέτει άριστη φυσική κατάσταση για σλάλομ και παρκούρ…


Ένας φίλος που ξέρει, μου είπε ότι ο Ερντογάν παραμένει στην εξουσία επειδή «προσέχει» την εκλογική του πελατεία στην ενδοχώρα και η οποία είναι ιδιαίτερα ολιγαρκής και κυρίως απαίδευτη…

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα είναι συμπτωματική… Μην ξεχνάτε ότι ο Ερντογάν εκτός από την κυβέρνηση, πήρε και την εξουσία (στην κυρολεξία)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ