Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια!!! 04-09-2018

Μόνο θετικά θα μπορούσε να δει κανείς την επιχορήγηση σχολικών βιβλιοθηκών της Πιερίας, ωστόσο αυτό το «τριχίλιαρο» που μοιράζεται σε κάθε ένα από τα 10 συνολικά σχολεία, μου… «χτυπάει» κάπως…

Δεν λέω ότι είναι πολλά ή λίγα (ξέρω τον αγώνα που κάνουν οι Σύλλογοι Γονέων για να «κτίσουν» κάτι καλύτερο για τα παιδιά τους), αλλά και τα 10 σχολεία είχαν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες για να λάβουν και το ίδιο ποσό; Ο στόχος είναι απλά, να πάρουν χρήματα ή να τα βοηθηθούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω;

Προφανώς τέτοιου είδους ποσά, όσο θα προχωράμε προς εκλογάς, θα ίπτανται συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας… Κρίμα όμως διότι, όταν πρόκειται για εκπαίδευση, η οριζόντια κατανομή κονδυλίων δεν βοηθά ουσιαστικά κανέναν πέραν βέβαια από εκείνον που τα…δίνει!


Απόλυτα επιτυχημένη θεωρούν ότι ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το Τμήμα Γυναικών της ΝΟΔΕ Πιερίας το βράδυ της Παρασκευής, με ομιλήτρια την Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Με την παρουσία τους κόσμησαν την εκδήλωση και πολλοί πρώην ΑΝΕΛίτες, αφού όπως λένε πληροφορίες, αν τελικά δείξουν έμπρακτη μεταμέλεια, ίσως την… επόμενη τετραετία να συμπεριληφθούν στη λίστα υποψηφίων του κόμματος.

Όσο για την κ. Βόζενμπεργκ, δεν μπορώ να την κρίνω, αφού πάνω στον «πικ» της ομιλίας της, κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να τη διακόψουν, για να της δώσουν «σκονάκι» με όνομα πολιτικού, το οποίο δεν ανέφερε (επειδή προφανώς δεν γνώριζε ούτε στην όψη) κατά τον χαιρετισμό της!


Δεν μπορώ να πω ακόμα «ονόματα», αλλά αναμένονται τέτοιες μεταγραφές ενόψει των δημοτικών εκλογών, που η μεταγραφή του Γιαγιά Τουρέ (στον Ολυμπιακό), θα μοιάζει με παιδικό πάρτι στο υπνοδωμάτιο! Μιλάμε για κλασικές μεταγραφές «αεροδρομίου»! Και επειδή ακόμα στην περιοχή μας δεν έχουμε αεροδρόμιο, προτείνω να τους υποδεχθούν οι «επικεφαλής» στο γήπεδο!

Βέβαια, εκτός από μεταγραφές, αναμένεται να γίνει και μεγάλη «σφαγή» μεταξύ συνυποψηφίων στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Και να ξέρετε, ότι περισσότερο «αίμα θα χυθεί» στα… «μικρά ψηφοδέλτια» όπου οι εκλόγιμες θέσεις είναι λίγες και η πρωτιά παίζει μεγάλο ρόλο…


Η Ελληνική κοινή γνώμη έχει μετεξελιχθεί είναι βέβαιο… Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν 10 χρόνια, ότι μια κυβέρνηση θα επιχειρούσε να παρουσιάσει ως επιτυχία της, το να καταφέρει να μην μειώσει τις συντάξεις που η ίδια συμφώνησε να κάνει.

Αυτήν η εξέλιξη της Ελληνικής κοινωνίας, αυτήν η απότομη ωρίμανσή της, οφείλουμε να αναγμωρίσουμε ότι είναι αποκλειστικό έργο αριστερής (με ολίγον Καμμένο) κυβέρνησης!


Στο θέμα της «απευθείας ανάθεσης» στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, όπου κάποιοι επιχείρησαν να εμπλέξουν την «Επτα-Πολιτεία» θα επανέλθω αύριο με περισσότερα στοιχεία. Δεν το ξέχασα…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ