Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια (04-07-2017)

«Να φέρουμε το κράτος ανάποδα», θέλει ο περιφερειάρχης Μπακογιάννης, σύμφωνα με όσα λέει σε συνέντευξή του, στην αδελφή «ΕΠΤΑ». Εγώ όμως όταν ακούω κάτι τέτοια βαρύγδουπα κουμπώνομαι. Το παθαίνω γιατί τα ίδια μου λένε από το 1981. Με έμφαση βέβαια το περιβόητο «Γιώργο άλλαξέ τα όλα», του 2003 και την αλησμόνητη «Επανίδρυση του κράτους» του 2004. Κάποιοι τότε πιστέψαμε ότι ο σημερινός ΠτΔ, Παυλόπουλος, τότε υπουργός του Καραμανλή, θα τα κατάφερνε, ενώ εκείνος δεν είχε ιδέα τι είναι το Enter και το Esc. Γι αυτό φίλε ανηψιέ, πρώτα πρέπει να κάνουμε κράτος και μετά το γυρίζουμε κι ανάποδα.


Αισθάνομαι πολύ βλάκας, με όσα ακούω και βλέπω στο πολιτικό στερέωμα της Πιερίας τον τελευταίο χρόνο. Η αρχή έγινε με τις πρώτες μετρήσεις, σχετικά με την εκτίμηση ψήφου, σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές. Τα πρώτα αποτελέσματα, που στη συνέχεια δυναμώθηκαν, φέρνουν το κόμμα της Ν.Δ. μακράν πρώτο, γεγονός που σημαίνει πως αν τα γκάλοπς επιβεβαιωθούν, στην Πιερία η Ν.Δ., θα εκλέξει τρεις ίσως και τέσσερις βουλευτές. Τότε λοιπόν εμφανίστηκε να κάνει βόλτες ανά το νομό ένας Πολύκαρπος, γόνος γνωστής βαθυπράσινης οικογενείας, ο οποίος θέλει να συμπεριληφθεί στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών, της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά εμφανίστηκε μία Έφη, μετά ένας Παναγιώτης, ένας Βαγγέλης, ένας, μία και πάει λέγοντας. Και καλά κάποιοι εξ αυτών υπήρξαν Νεοδημοκράτες και στα δύσκολα, οι περισσότεροι όμως υπήρξαν Ο.Φ.Α. (όπου φυσά άνεμος). Δηλαδή καιροσκόποι και τυχοδιώκτες που με θεωρούν χαζό. Και ΄γω αναρωτιέμαι έχουν γνώση οι φύλακες;


Πάει κι ο Μίνως. Τεράστιος επιχειρηματίας. Ελπίζω οι ανακοινώσεις, οι προσκλήσεις και οι διαμαρτυρίες παραγόντων της Πιερίας, σχετικά με ανυπόστατο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, που ευτυχώς ανασκευάστηκε, να μην τον μάτιαξαν. Πάντως όποιος στο μέλλον θέλει να παίξει με το νομό μας ας το ξανασκεφτεί.


Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που οργάνωσε το Ίδρυμα, την περασμένη Παρασκευή, στο Τσαλοπούλειο. Με 40+ υπό σκιά όλη τη μέρα, το γεγονός ότι μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί είναι μεγάλη υπόθεση. Ένας Περιφερειάρχης, μία Αντιπεριφερειάρχης, δύο Δήμαρχοι, Εκπρόσωπος Βουλευτή, πρώην Υπουργός, πρώην Βουλευτές, πρώην Νομάρχης, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωπος κόμματος, Πολιτευτές, Πολίτες, έδωσαν το παρόν. Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση, ήταν η απουσία γνωστού πολιτευτή, που παραβρίσκεται σε όλες τις κοινωνικές εκδήλωσεις. Μάλλον στην προκειμένη, οι αμελείς διοργανωτές, παρέλειψαν το καρτελλάκι με το όνομά του στο κάθισμα. Δικαιολογημένη λοιπόν η απουσία του.


Το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου ξεκίνησε με εκδήλωση αφιερωμένη στον Δ.Παντερμαλή. Προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με την διαδρομή των ανασκαφών. Έγινε υποδοχή της φετινής τιμώμενης χώρας, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία έντεχνης μουσικής και Κυπριακού ρεπερτορίου από το μουσικό σύνολο «de profudis» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη. Το γεγονός ότι η πρόσκληση για τα εγκαίνια, ήρθε με e-mail, τη Δευτέρα το πρωΐ, είναι έτερο εκάτερο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ