Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… Τέτοια λόγια… 04-03-2020

1

«Αναστέλλονται για ολόκληρη τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής και περιφερειακής περιόδου τα άρθρα 133 έως 151 του Κλεισθένη» και πρόκειται για τα άρθρα που δίνουν τη δυνατότητα τοπικών δημοψηφισμάτων.

Με άλλα λόγια, η νυν Κυβέρνηση στέλνει στις καλένδες μία από τις κεντρικές “σημαίες” της “μεταρρύθμισης” της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είχε προβληθεί έντονα επικοινωνιακά ως σημαντική παρέμβαση στην τοπική δημοκρατία.

Όπως και να το κάνουμε, οι δημοσκοπήσεις έχουν μεγαλύτερη εγκυρότητα… ενώ με τα «δημοψηφίσματα» μπορεί να βγει και κανένα «δυσανάλογο» αποτέλεσμα πχ σε Μυτιλήνη και Χίο… των φρονίμων τα παιδιά (ειδικά των κεντροδεξιών) πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…

 

2

Αν και δεν του το ‘χα (ίσως επειδή δεν τον εκτιμούσα και ως μπασκετμπολίστα) ο Βασίλης Κικίλιας φαίνεται (προς το παρόν) να ανταποκρίνεται στην «πρόκληση» του Κορονοϊου… Προσωπικά μου προκάλεσε (ευχάριστη) έκπληξη η χρήση των e-mails για την απευθείας ενημέρωση του πολίτη σχετικά με τα μέτρα πρόληψης. Διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων τις οποίες έχει η ΑΑΔΕ που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε μόνο για τα… μπιλιετάκια προς τους φορολογούμενους.

 

3

Αστυνομικές δυνάμεις και από την Πιερία συνδράμουν στις επιχειρήσεις στον Έβρο… Είπαμε, πως αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να αφορά μόνο τους Εβρίτες ή τους νησιώτες… Και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο πιο «ανώδυνα» θα περάσουμε τα «οδυνηρά» που έρχονται…

 

 

 

4

Κάποτε θεωρούσαμε ως το πιο παράτολμο που θα μπορούσε κάποιος να κάνει, να φάει κουραμπιέ στο σαλόνι χωρίς πιατάκι και χαρτοπετσέτα…

Μετά τις εικόνες που βλέπουμε να επικρατούν στα σύνορα με την Τουρκία πλέον, πιο παράτολμο είναι ένα «τριήμερο στην Πόλη»… Μια χαρά είναι και η Ολυμπιακή Ακτή!

 

5

Από την μια ο Κοροναϊός, από την άλλη το προσφυγικό, πρέπει να έχουν «παλαβώσει» στα τηλεοπτικά κανάλια όπου καθημερινά καλούνται να «διαχειριστούν» δύο σημαντικά ζητήματα επικαιρότητας.

Παρόλα αυτά οι υπερβολές ούτε λείπουν, ούτε δικαιολογούνται! Ξηγημένα πράγματα!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ