Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…τέτοια λόγια 04-01-2018

«Οι ΑΝΕΛ θα πειθαρχήσουν σε ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία… Εμείς θα σεβαστούμε την αρχή της πλειοψηφίας εάν η πλειοψηφία μειοδοτήσει για τα εθνικά συμφέροντα»

Μπεεεεεε εεε εε ε!!!!


Με νέο (ηχογραφημένο) μήνυμα ο (άφαντος από το Μάρτη του ’17) Αρτέμης Σώρρας ζητά από τους οπαδούς του να πληρώσουν τα χρέη τους προς τους δημόσιους οργανισμούς και τις τράπεζες με χρήματα και όχι με τα περιβόητα ομόλογα Σώρρα. Ανάμεσά τους και τον λογαριασμό της… ΔΕΗ, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο κάστρο της αντίστασης «έπεσε» σύντροφοι και συνέλληνες (διαλέγετε και παίρνετε). Ενός ακόμη ο σανός τελείωσε… Η επιστροφή των ΕΛ αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, το διαστημόπλοιο έφυγε για άλλους πλανήτες, αλλά ευτυχώς τα UFO έμειναν, να ομορφαίνουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα…


 

Πάρκο των Χρωμάτων

και Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου

Δέκα χιλιάδες ευρώ κόστισε η συναυλία των Ονιράμα και Ισαΐα Ματιάμπα στο πάρκο των χρωμάτων, το Χριστουγεννιάτικό χωριό που οργανώνει ο Δήμος Κατερίνης με κόστος πάνω από 200.000 ευρώ.

Αντίθετα οι εθελοντές της Κατερίνης κάλεσαν την Γλυκερία να τραγουδήσει αφιλοκερδώς στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, το οποίο οργανώνουν εδώ και 4 χρόνια με μηδενικό κόστος, και συγκέντρωσαν 6,5 τόνους τροφίμων..

Από την ποσότητα αυτή ένας τόνος παραδόθηκε χθες στα «Παιδικά Χωριά SOS», ένας τόνος στον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» Κατερίνης, 400 κιλά στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατερίνης, 200 κιλά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ν/Γ Κατερίνης και ένας τόνος στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα υπόλοιπα τρόφιμα θα παραμείνουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, για τις ανάγκες των 70 οικογενειών που στηρίζουν ολόκληρο το έτος.

Γιάννης Φάκας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Κατερίνης


 

Ένα από τα καλά του 2018, είναι οτι το Πάσχα «πέφτει» νωρίς… Θα μου πείτε τι σκέφτομαι, ακόμη ούτε τα Φώτα δεν ήρθαν…

Δεν το σκέφτομαι όμως από την πλευρά των αργιών (άραγε πότε είναι Καθαρά Δευτέρα;), αλλά από την σκοπιά των εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών (και δημάρχων εσχάτως), οι οποίοι θα πρέπει να παραβρεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε τόσες κοπές πίτας, που άλλες χρονιές γινόταν σε 5 μήνες! Εκεί θα δούμε ποιοι αντέχουν, ποιοι δεν αντέχουν και ποιοι απέχουν…

 

Με αφορμή την πρόθεση της Περιφέρειας (και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας) να χρηματοδοτήσει την κατασκευή αμφιθεάτρου (από Ευρωπαϊκούς πόρους) στον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου στον Σβορώνο, καλό είναι να δούμε πόσα ανοιχτά θεατράκια διαθέτει η Πιερία, πόσα χρησιμοποιούνται και πόσα ρημάζουν στον χρόνο και στην εγκατάλειψη.

Αν δεν είχα εμπιστοσύνη στην καλή λειτουργία της Μητρόπολης, θα χαρακτήριζα την συγκεκριμένη απόφαση «πεταμένα λεφτά», όπως εκατομμύρια δραχμές πετάχτηκαν στο παρελθόν για να γίνουν μπετά θεάτρων, χωρίς θεατές και αντικείμενο!

Ελπίζω μόνο, αν και εφόσον περισσέψουν χρήματα, κάποια στιγμή να μπει στον προγραμματισμό (αν δεν έχει μπει) όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Δίου-Ολύμπου η αναστήλωση του Ρωμαϊκού Ωδείου στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Κάποια στιγμή, μπορεί και να βρεθεί κάποιος που θα ιεραρχήσει αλλιώς τα πράγματα…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ