Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 02-08-2018

 

Με ενδιαφέρον διάβασα την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει «άμεσα» στην κατεδάφιση 2.500 αυθαιρέτων…

Αν και, όπως λέει ο λαός μας, «στην βράση κολλάει το σίδερο» και παρότι δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, επιτρέψτε μου να εκφράσω αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορούν να γίνουν «άμμεσα» κατεδαφίσεις αυθαιρέτων…

Όλο και κάποιος «γάτος» δικηγόρος θα βρεθεί (αυτή είναι η δουλειά του) να βρει ένα «παραθυράκι» στο νόμο, να κάνει προσφυγή και να παρατείνει τη ζωή του (υπό κατεδάφιση) αυθαιρέτου.

Σας θυμίζω, ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Δήμος Κατερίνης «παλεύει» (και δεν το έχει καταφέρει ακόμα) να κατεδαφίσει οίκημα που χτίστηκε σε (βεβαιωμένα) δημοτική έκταση και το οποίο πλέον βρίσκεται στην κυριολεξία μέσα σε αυλή σχολείου το οποίο χτίστηκε μεταγενέστερα.

Έχει όλο το δίκιο με το μέρος του, αλλά αυτό δεν φτάνει αν δεν τελεσιδικήσουν όλες οι σχετικές αποφάσεις.

Τώρα, πώς θα το καταφέρει η κυβέρνηση, άμμεση κατεδάφιση για 2.500 αυθαίρετα, δεν μπορώ να το γνωρίζω…

Και κάτι τελευταίο. Το πρόβλημα είναι μόνο στα αυθαίρετα ή και στα «αυθαίρετα» που οι ιδιοκτήτες τους (κάνοντας χρήση των σχετικών νόμων) κατάφεραν να νομιμοποιήσουν, γεμίζοντας με χρήματα τα ταμεία του κράτους;


Μετά από ώριμη σκέψη (και το ανάλογο ρεπορτάζ) κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι την ευθύνη για τα τερτίπια του καιρού, φέρουν οι πάσης φύσεως υποψήφιοι.

Νομίζω πρόκειται για μια σατανική συνομωσία, με την οποία επιχειρούν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή «λαϊκοδημοτικοποντιακών πανηγυριών» συλλόγων του τόπου μας, ώστε να γλιτώσουν τη συνδρομή τους με το «κάτι τις» τους.

Από την άλλη σκέφτομαι, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν άλλη ευκαιρία να δουν τόσο κόσμο, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


Θα κατέβαινα κι εγώ υποψήφιος (γενικά…), αλλά μου είναι αδύνατον να μάθω να χορεύω… Έναν «Ησαϊα» χόρεψα και αυτόν με λάθος βήματα!


«Αγνοείται η Ρένα Δούρου», γράφουν διάφορα σάιτ… Τι να το κάνεις τώρα; Την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να έλειπε… αλλά αν δεν σε θέλει η τύχη…


Πήγε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Μάτι, όπου διαβεβαίωσε ότι «η Προεδρία θα ελέγχει αν θα γίνουν πράξη οι υποσχέσεις» που δόθηκαν για την αποκατάσταση των ανθρώπων που έχασαν εκτός από περιουσίες, συγγενείς και φίλους.

Μαζεμένες οι ευθύνες πέφτουν στην Προεδρία… Δεν φτάνει που εγγυάται το πολιτευμα, θα πρέπει να ασχολείται και με το κομμάτι των ελέγχων…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ