Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια! 0108

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν δημόσια συνοδοί ατόμων με αναπηρίες στην κατασκήνωση «Νηριήδες» της Λεπτοκαρυάς.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, καταγγέλλουν πως ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά με ειδικές ανάγκες με τη δικαιολογία ότι δεν… αντιλαμβάνονται! Για το θέμα ενημερώθηκε ο Ταξίαρχος Λιτοχώρου, αφού ο ναός στον οποίον όπου σημειώθηκε το συμβάν είναι εντός του χώρου των Κ.Α.Α.Υ..

Στην καταγγελία τους οι συνοδοί των παιδιών, αναφέρουν: «Θα θέλαμε να αναφερθεί το εξής γεγονος

Είμαστε σύνοδοι ατόμων με αναπηρίες στην κατασκήνωση ΝΗΡΙΗΔΕΣ στη Λεπτοκαρυα Πιερίας. Αποφασίσαμε σαν φορέας την Κυριακή 28 Ιουλίου στο πλαίσιο ένταξης των παιδιών και κοινωνικοποίησης, να πάμε να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της υπαίθριας εκκλησίας που βρισκεται μέσα στα Κ. Α. Α. Υ. Λεπτοκαρυας. Την ώρα της θείας κοινωνίας παραχώρησαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζομενους για να μην τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνησουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε να τα κοινωνησει με την δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβανονται.

Φτανοντας εξοργισμένοι στην κατασκήνωση παραθεσαμε στην πρόεδρο του κέντρου κοινωνικής Προνοιας κεντρικής Μακεδονίας τα γεγονότα και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο διοικητή της μονάδας των Κ. Α. Α. Υ. για να διευθετήσει το θέμα.

Το ζητημα πήρε μεγάλη έκταση φτάνοντας μέχρι και τον Ταξιαρχο, ο οποίος και επισκέφθηκε την κατασκήνωση μας με σκοπό να μας γνωρίσει και να ζητήσει συγγνωμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπά.

Το κείμενο αυτό είναι μια προσπάθεια αφύπνισης της συνείδησης και ενσυναισθησης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία που αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της!

Μετά λύπης η υπεύθυνη κα Κασσιανή και οι σύνοδοι των παιδιων: Χρύσα Γκουμοτσιου, Γιάννης Δημητριαδης, Αυγουστινα Ρεσιτη, Έλενα Αθανασερη, Κλεοπάτρα Λασκαριδου, Σταυρούλα Παλαζη, Γεωργία Κουβρακη, Ζωή Κουριανιδου»


Παρά το δύσκολο της εποχής (λόγω της πρόσφατης ήττας του, αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών) ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας από την συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στον επάνω όροφο του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης.

Ομιλητές ήταν ο πρώην υπουργός Νίκος Παπάς και ο πρώην βουλευτής Χάρης Τσιώκας και στο επίκεντρο των ομιλιών τους βρέθηκε η ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ηγετικός ρόλος που (εκ του αποτελέσματος) διαδραματίζει στον χώρο της κεντροαριστεράς (ή του κέντρου για κάποιους άλλους)


Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επικεντρώνει (και η νέα) ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

Πάντως εμείς στην Πιερία, με τις «εγκληματικές» παραλείψεις, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτόν τον στόχο, επικεντρώνοντας στη διατήρηση των επισκεπτών του καλοκαιριού!

Με όσα –επαναλαμβανόμενα- συμβαίνουν, ακόμη και οι προσπάθειες κάποιων ολίγων σοβαρών ανθρώπων, κινδυνεύουν να παν στο βρόντο και μάλιστα από ανθρώπους που έχουν τόση σχέση με την Πιερία, όση το φεγγάρι με το κεφαλοτύρι!


Η περίπτωση της Γιάννας Αγγελοπούλου (στην οποία ανατέθηκε μια ακόμη προεδρία Επιτροπής, αυτή τη φορά για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του ’21), ομοιάζει με τις περιπτώσεις όλων εκείνων, που όταν είδαν «φως» (προεκλογικά) στη Ν.Δ. μπήκαν, διεκδικώντας οφίτσια και θέσεις στα ψηφοδέλτια.


Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ