Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα…Τέτοια λόγια!!! 01-08-2018

 

Εντυπωσιακά «πραγματάκια» προκύπτουν από μια «γρήγορη ματιά» στα χρήματα που εγκρίθηκαν για (23) δήμους από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και προορίζονται για συντηρήσεις σχολείων.

Πρώτα από όλα, μόνο Δήμος Κατερίνης περιλαμβάνεται από την Πιερία στον κατάλογο των δήμων του νομού, των οποίων η πρόταση εγκρίθηκε. Λογικό, καθότι μεγαλύτερος Δήμος και με στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να «τρέξει» τέτοια θέματα.

Το δεύτερο, το ποσό των 492.000 ευρώ που λαμβάνει ο Δήμος (το οποίο προφανώς έχει να κάνει και με το ύψος της πρότασης που υποβλήθηκε). Αν σκεφτούμε ότι ο Νομός Χανίων έχει δύο «πρωτοκλασάτους» υπουργούς (και τι υπουργούς! Πολάκη και Σταθάκη!) και η Πιερία δεν έχει ούτε για δείγμα, τότε νομίζω ότι τα πήγαμε περίφημα…!


Αυτό το «είμαι μόνο 44 χρονών» αν το πω για δικαιολογία στη γυναίκα μου, λέτε να πιάσει; Και αν δεν πιάσει στη γυναίκα μου, γιατί να «πιάσει» στους ψηφοφόρους;

Ρε παιδιά, αυτός ο Βερναρδάκης (εκτός από υπουργός) είναι σίγουρα επικοινωνιολόγος; Πάντως θα μπορούσε να πει και κάτι καλύτερο «μα είναι 12 χρονών και μεγαλοδείχνει…»


Με ικανοποιητική συμμετοχή έγινε την Κυριακή ο αγώνας δρόμου στην Άνω Μηλιά, από όπου τα έσοδα συμμετοχής, θα τα αξιοποιήσει ο τοπικός (διοργανωτής) σύλλογος για την αναβάθμιση των μονοπατιών στα Πιέρια.

Βέβαια, τα μονοπάτια θα αναβαθμιστούν (έτσι κι αλλιώς), αποκτώντας εκτός από το φυσικό αεράκι και τεχνητό, λόγω της εγκατάστασης (αν γίνει τελικά) 11 τεράστων ανεμιστήρων-ανεμογεννητριών… Τώρα, πόσα μονοπάτια μπορεί να «εξαφανιστούν» μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, είναι άλλο θέμα! Εγώ πάντως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της δημόσιας διοίκησης, η οποία άλλωστε αντιμετωπίζει ακόμη και κρίσιμα γεγονότα με εξαιρετική επιτυχία


Και τώρα που σταματήσαμε να μετράμε νεκρούς, καιρός να μετρηθούμε οι ζωντανοί…


Λονδίνο γίναμε… Αν δεν ξεκινήσεις το πρωί από το σπίτι, έχοντας μαζί σου γυαλιά ηλίου και ομπρέλα, δύσκολα θα αντιμετωπίσεις τον (κακό μας) τον καιρό…

Αισίως σήμερα μπήκαμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, που πραγματικά όταν φύγει δεν θα μας λείψει καθόλου, αφού επί της ουσίας δεν ήρθε… ποτέ!

Καλό μήνα!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ