Μενού Κλείσιμο

Τέτοια ώρα….τέτοια λόγια!!! 01-03-2018

Συχνά πυκνά, έρχονται στο mail μου, ερωτήσεις ελλήνων Ευρβουλευτών, για απίθανα πράγμα που αφορούν μόνο τον «μικρόκοσμο» μιας περιοχής είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Αυτό μου θυμίζει, τις παλιές καλές εποχές, τότε που ερχόταν (που και που) κανένας υπουργός στην Πιερία και γινόταν «ανοιχτή σύσκεψη» φορέων στην πάλαι ποτέ Νομαρχία…

Το τι ακούγαμε και το τι έθεταν οι «κομματάρχες» κάθε περιοχής ήταν αδιανόητο. Το εντυπωσιακό ήταν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οτι ο (εκάστοτε) υπουργός σημείωνε τις παρατηρήσεις. «Καλό που συμβαίνει σχολίαζαν» οι συμμετέχοντες, «ο υπουργός μας άκουσε!»

Που να ξεραν (και εκείνοι και εμείς) οτι οι σημειώσεις του υπουργού ήταν όχι γιατί ενδιαφερόταν να λύσει το θέμα, αλλά για να μην ξεχάσει να το γράψει στα παλιά του τα παπούτσια (στην καλύτερη των περιπτώσεων, διότι ενίοτε τα έγραφε και αλλού)

Και καταλήγω (εκεί που ξεκίνησα) πως και η Ευρωβουλή είναι μια «μεγαλογραφία» της Πιερίας. Βέβαια, αν θέλουμε να δούμε το θετικό του πράγματος, θα μπορούσαμε να πούμε οτι ίσως η Πιερία είναι μια «μικρογραφία» των Βρυξελλών. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι το ίδιο… Πολύ μελάνι για το τίποτα!


Απεργία πείνας ξεκίνησε χθες ο εφοπλιστής (ιδιοκτήτης της Golden Star Ferries) στο Υπουργείο Ναυτιλίας, διαμαρτυρόμενος «για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries»

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του εφοπλιστή, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής κωλυσιεργεί στην υπογραφή δρομολογίου της εταιρίας με αποτέλεσμα η Golden Star Ferries να οδηγείται σε οικονομική καταστροφή.

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ αν ήμουν στη θέση του Κουρουμπλή, έτσι όπως έχει απλώσει κεραίες και δίχτυα η αντιπολίτευση, και υπόνοια να είχα οτι ενδεχομένως κάτι δεν πάει καλά, το ίδιο θα έκανα! Είναι να μπλέκεις (μέρες ανασχηματισμού) με τον Άδωνη;

Όσο για τον λαϊκό αγωνιστή του εφοπλιστικού κινήματος, η ατυχία του είναι οτι δεν υπάρχει ΠΑΜΕ εφοπλιστών να κάνει πέντε, δέκα πορείες για τις λαϊκές οικογένειες των εφοπλιστών που μαστίζονται από την κρίση…


Ανθοκομική Έκθεση (στον Καπνικό Σταθμό) έχει στα σκαριά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης.

Οι πληροφορίες που θέλουν η πρώτη Ανθοκομική Έκθεση της Ε.Ο.Δ. να είναι αφιερωμένη στο ευγενές φυτό της πετούνιας, ελέγχονται.

Πάρ’ αυτά, καλόν είναι το ευγενές φυτό να αποκλειστεί εντελώς από την έκθεση, καθότι πολλού από εμάς (εκτός από μνήμη) δεν διαθέτουμε και χιούμορ. Εξάλλου τα βασικά για το φυτό τα μάθαμε, Ηλία μου!


Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα οτι χαλαρώνει κι άλλο ο έλεγχος κεφαλαίων (ελληνιστί capital control) και το μηνιαίο όριο ανάληψης αναμένεται να διαμορφωθεί στις 2.300 ευρώ!

Πλέον το μόνο που με απασχολεί, είναι πού θα βρω άλλα 2.299 ευρώ για να έχω κι εγώ μια φορά την ικανοποίηση, οτι έβγαλα τόσα χρήματα από το λογαριασμό μου! Τι είναι στο κάτω-κάτω; Το 10% της επιδότησης ενοικίου που έλαβε η πρώην υπουργός!!!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ