Μενού Κλείσιμο

Παραπολιτικά 19-01-2021

1

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το επόμενο διάστημα (και μόλις απομακρυνθούν οι σκαλωσιές) η πόλη θα έχει την ευκαιρία να «διχαστεί» ξανά, όπως μόνο οι δημότες της ξέρουν καλά να κάνουν. Αυτή τη φορά, η αφορμή θα είναι το τεράστιο γκράφιτι που ολοκληρώνεται (προσεχώς) στον τεράστιο τοίχο δίπλα ακριβώς από το πρώην κτίριο Τσαλόπουλου.

Ακονίστε μολύβια, καθαρίστε πληκτρολόγια και ετοιμαστείτε να καταθέσετε «ευθαρσώς και αντικειμενικά» τις προτάσεις σας!

Και πρώτος εγώ θα καταθέσω, καθότι η τεράστια αμυγδαλιά δεν κολλάει με την Πιερία και τα προϊόντα της. Πιότερο θα ήταν ένα «χασισόδεντρο». Αντίθετα τα πουλιά, είναι ταμάμ αφού είναι γνωστό ότι το «τρία πουλάκια κάθονταν» αποτελεί ίδιον ετούτης της πόλης!

 

2

Από τη μια ο χαμός και από την άλλη ο Γερμανός. Όπου «χαμός» βάλτε τον κορονοϊό… Στη θέση του Γερμανού κρατήστε τον ίδιο, καθότι από την πίσω πόρτα η μεγαλύτερη δύναμη της –κατά τ’ άλλα αλληλέγγυας- Ευρώπης, προσπάθησε να εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια για πάρτι της!

 

 

3

Διαβάζω ότι μεταξύ των στόχων του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι να μπει και ένα τέλος στους «αιώνιους φοιτητές»…. «Προαιώνιο αίτημα», που επί «αιώνες» οι Ελληνικές κυβερνήσεις αδυνατούν να επιλύσουν και προφανώς θα μας απασχολεί για τους επόμενους… αιώνες!

Αν πετύχει πάντως το νομοσχέδιο να βάλει τέλος στους «αιώνιους φοιτητές», ας γίνει βάση ενός αντίστοιχου νομοσχεδίου για τους «αιώνιους βουλευτές»

 

4

Δικαίως διαμαρτύρονται και ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών. Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί επαναλαμβάνει και η σημερινή κυβέρνηση ευθυγραμμιζόμενη με την προηγούμενη.

Βέβαια, το ότι και αυτή η κυβέρνηση, εθυγραμμίζεται δεν σημαίνει ότι ευθυγραμμίζεται και η πλειοψηφία των Ελλήνων. Δυστυχώς, ποτέ δεν δόθηκε στους Έλληνες να εκφράσουν την άποψή τους, όπως την εξέφρασαν οι πολίτες της Βόρειας «Μακεδονίας»… Και δυστυχώς, αυτές οι συμφωνίες, δεν είναι από εκείνες που καταργούνται «με ένα νόμο, ένα άρθρο»

 

5

Έλεγχος στατικότητας, το μεγάλο «κόλπο». Θες να «διώξεις» έναν ενοικιαστή; Θες να αποδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα υποδομών ή ψάχνεις χρηματοδότηση; Αναθέτεις μια μελέτη στατικότητας και μετά όλα παίρνουν το δρόμο τους…

 

6

Η κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε παραιτήθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου για ένα σκάνδαλο, στο οποίο χιλιάδες γονείς κατηγορήθηκαν για απάτη επιδόματος παιδιών από το 2013 έως το 2019.

Αν στην Ελλάδα οι (εκάστοτε) κυβερνώντες δεν ήταν τόσο αναίσθητη (χοντρόπετσοι όπως λένε και στο χωριό μου), από το ’81 και μετά κάθε 15 μέρες θα είχαμε και μια παραίτηση κυβέρνησης!

 

7

Σημαντική υλική βοήθεια συγκέντρωσε και παρέδωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Μωρομάντηλα, παιδικές τροφές, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, γάλα και πολλά ακόμη είδη πρώτης ανάγκης, παραδόθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού, που εδώ και δεκαετίες στηρίζει ουσιαστικά τα παιδιά. Χωρίς διακρίσεις και «ναι, μεν αλλά»

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ