Μενού Κλείσιμο

Τέτοια Ώρα… Τέτοια Λόγια… 13-12-2019

Τα παραπολιτικά σχόλια της καθημερινής εφημερίδας Πολιτεία:

1

Στην επικαιρότητα είναι (και) πάλι ένα σύνθημα που «έρχεται από πολύ παλιά» και όπως φαίνεται θα πάει και πολύ μακριά.

Το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» μού προκαλεί τα ίδια συναισθήματα με το «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» και το «να καεί, να καεί το μπ….λο η Βουλή.

Αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα και τα τρία «λαϊκά γνωμικά» έχουν τον ίδιο στόχο (ισοπέδωση όλων) και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα (ολοκληρωτισμό).

(και μεταξύ μας από όλα τα «ισοπεδωτικά» συνθήματα, προτιμώ εκείνα των ΠΑΟΚτσήδων για τον Ολυμπιακό)

2

Για «καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον» μίλησε ο δήμαρχος Κατερίνης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Με δεδομένη τη διαβεβαίωση, θα περιμένουμε ή θεαματική βελτίωση της (περιβαλλοντικής) κατάστασης εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος ή την αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία να δώσει στοιχεία για το πόσοι έλεγχοι έγιναν και πόσοι παραβάτες εντοπίστηκαν…

3

Απόλυτη ανάγκη την είχε ο Ολυμπιακός την παραμονή του, στους Ευρωπαϊκούς αγώνες και βάση εικόνας δίκαια άφησε τέταρτη την «αδελφή» ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Ο επόμενος Ευρωπαϊκός αγώνας θα είναι λίγο πριν ανέβει στην Τούμπα, οπότε (σας το λέω από τώρα) ο Ολυμπιακός (θα ισχυριστεί) σε περίπτωση δυσάρεστου αποτελέσματος πως «είχε το μυαλό στην Ευρώπη».

Πάντως (για να επανέλθω στο προχθεσινό παιχνίδι), τέτοιο πέναλτι (στο ’87) δεν θα τολμούσε να κάνει ούτε ο Λισγάρας σε ματς Ξάνθης-ΠΑΟΚ… Τα τσιμέντα στο Καραϊσκάκη, πρέπει να γελάνε ακόμα…

4

Γιατί «Χατζόγλειο» και όχι «Τσαλοπούλειο».

Ο λόγος προφανής και απλός. Το μεν «Χατζόγλειο» το δώρισε με όλη την ψυχή του ο (εκ Πόντου) αείμνηστος Θεόδωρος Χατζόγλου, για το δε αρχοντικό πρώην Τσαλόπουλου, μέχρι να περάσει στην κατοχή του Δήμου, οι κληρονόμοι του, φρόντισαν «να μας βγάλουν την ψυχή»!

Για την ιστορία να θυμίσω ότι ο Δήμος Κατερίνης (δηλαδή οι δημότες) πλήρωσαν 270 εκατομμύρια δραχμές (7,9 εκατομμύρια ευρώ) για να το αγοράσουν. Και μάλιστα οι ιδιοκτήτες του δεν ήθελαν «με την καμία» να το πουλήσουν (οικόπεδο γωνία, στο κέντρο βλέπετε), είχε όμως προλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού (ας είναι καλά ο Θάνος Μικρούτσικος) να το κηρύξει διατηρητέο, οπότε και να ήθελαν…. δεν!

Αυτά για την ιστορία ενός κτιρίου που σιγά, σιγά μπαίνει στη ζωή των Κατερινιωτών και ενός άλλου που άγνωστο πότε (και αν) ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του…

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ