Μενού Κλείσιμο

ΑΧΕΠΑ – ΕΛΛΑΣ | Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συνέδριο στη Ναύπακτο

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε και ο πρόεδρος του τμήματος Κατερίνης Παναγιώτης Ταρενίδης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του Εθνικού Συνεδρίου της AHEPA -HELLAS στην πόλη της Ναυπάκτου στις 8 & 9 Ιουνίου 2023 

Τιμώμενα πρόσωπα κατά την τελετή έναρξης που έλαβε χώρα  στον Πύργο -Μουσείο της οικογένειας Μπότσαρη και ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος , ήταν  ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα George Tsunis καθώς και ο Ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ  Jimmy Kokotas.  που προσφώνησε τον εξοχότατο πρέσβη  με το » Wellcome Home» μιας και κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτἰας.

Ο George Tsunis μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Η Αμερική χρειἀζεται περισσότερο την Ελλάδα απ΄ότι η Ελλάδα την Αμερική διότι η Ελλάδα δρα με αρχές και αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή». 

Τα μέλη και τους επισκέπτες υποδέχθηκαν ο κυβερνήτης Ελλάδας κ. Κων/νος Βαρσάμης και ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ahepa – Lepanto , κ. Άγγελος Σταυρόπουλος.

Ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή του Παν/μἰου Πειραιώς κ.Σωτήρη Θεοδωρὀπουλο με θέμα :» Η Αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Ελληνικής ομογένειας στη σημερινή Ελλάδα» 

Την επόμενη ημέρα οι εργασίες  συνεχίσθηκαν παρουσία του Υπατου Προέδρου Jimmy Kokota και του Κυβερνήτη Ευρώπης Ιωάννη Μητρόπουλου στην «Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα» με τη συμμετοχή 180 συνέδρων από 30 τμήματα από όλη την Επικράτεια.

Τις  εργασίες χαιρέτησε ο  Γ.Γ. δημόσιας διπλωματίας και απόδημου Ελληνισμού κ. Ι. Χρυσουλάκης. 

Το τμήμα AHEPA -KATERINI HJ-39 » OLYMPIOS ZEUS»  συμμετείχε με 6 εκλέκτορες

(Ταρενίδης -Σαρηγιαννίδης -Παπαδημητρίου- Παπαστεργίου -Κρήτας -Τσιμήτρης ) 

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός καθὠς και ο Προυπολογισμός  του επόμενου έτους. 

Ακολούθησε η ανάδειξη του Νέου Κυβερνήτη Χρήστου Καραπιπέρη καθώς και των μελών του νέου  Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA HELLAS στο οποίο συμμετέχει από το τμήμα Κατερίνης AHEPA OLYMPIOS ZEUS  ο Παναγιώτης Ταρενίδης στη θέση του Αντιπροέδρου Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας .

Ο πρόεδρος του τμήματος Κατερίνης Παναγιώτης Ταρενίδης συμμετείχε στην Επιτροπή για την ανάδειξη National project που αποτελεί η ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ , ενώ το διοικητικό μέλος  Γεώργιος Παπαδημητρίου συμμετείχε και παρουσίασε την αξιολόγηση της Εξελεκτικής Επιτροπής . Τέλος στο περιθώριο των εργασιών κατά  τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, το μέλος του τμήματος Γεώργιος Παπαστεργίου παρέδωσε στον Πρέσβη των ΗΠΑ , τον  καλαίσθητο  τόμο  «ΟΛΥΜΠΟΣ» της Αντιπεριφέρειας Πιερίας . 

Το επόμενο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στη Θεσσαλονίκη  με την αγαστή συνεργασία των τμημάτων της περιοχής . 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ