Μενού Κλείσιμο

Ζήτημα επιβίωσης η τόνωση της αγοραστική δύναμης

Συνάντηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ

  

Στο επίκεντρο της συνάντησης και οι «ευκαιρίες που χάθηκαν» για την αγορά της Κατερίνης, από τη μη ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Open Mall”, που θα άλλαζε την εικόνα του εμπορικού κέντρου

Με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της ΕΣΕΕ Γεώργιο Καρανίκα και μέλη της Διοίκησης του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου εκπροσώπησης των εμπόρων – επιχειρηματιών της χώρας μας, είχε συνάντηση στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης

Ο κ. Ρέχας, τους συνεχάρη για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα, συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία του απερχόμενου Προέδρου κ. Κορκίδη.

Κατά τη συνάντηση, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους εμπόρους – επιχειρηματίες της χώρας μας ενώ ιδιαιτέρως συζητήθηκαν κυρίως τα εξής θέματα:

Η μείωση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων που καταγράφηκε κατά τους προηγούμενους μήνες σε όλη την Ελλάδα, αποτυπώνοντας την οικονομική δυσπραγία της αγοράς και των καταναλωτών ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι πολυεθνικές εταιρίες και τα πολυκαταστήματα εξακολουθούν να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με εισπράξεις σε αυξητικά επίπεδα. Η έλλειψη ρευστότητας των καταναλωτών και οι οικονομικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών είναι επίσης ένας παράγοντας που παραμένει ως κύρια αιτία του προβλήματος.

Συζητήθηκε επίσης το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ένταξη σ’ αυτό και των επιχειρηματικών δανείων καθώς προκειμένου οι επιχειρηματίες – έμποροι να μπορούν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους πήραν δάνεια κίνησης με υποθήκη τα σπίτια τους και τώρα κινδυνεύουν να τα χάσουν και αυτά. Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας η ένταξη του εμπορίου και των ελευθέρων επαγγελματιών στη ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί.

Ακόμη, στην πολυαναμενόμενη για τους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες ρύθμιση των οφειλών τους σε 120 δόσεις, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης η συμβολή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες έμποροι – επιχειρηματίες, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα και με ελάχιστη δόση για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους και να εξυγιάνουν τις επιχειρήσεις τους.

Κλείνοντας, σε τοπικό επίπεδο, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κωνσταντίνος Ρέχας ενημέρωσε τη Διοίκηση της Ε.Σ.Ε.Ε. για την τεράστια ευκαιρία που χάθηκε από την πόλη μας να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall). Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ήταν επιδοτούμενο κατά 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση για επιδότηση των Δήμων έως 2 εκατομμύρια Ευρώ περίπου για την αξιοποίησή του και αναβάθμιση του κέντρου των πόλεων.

«Δυστυχώς όμως, παρά την έγκαιρη ενημέρωση του Δημάρχου μας για το πρόγραμμα, την επίσκεψη του Διοικητικού μας Συμβουλίου στο γραφείο του και τις συνεχείς οχλήσεις μας για την αξιοποίησή του, ο Δήμαρχός μας αδιαφόρησε γι’ αυτό, με αποτέλεσμα η πόλη μας να χάσει μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δίνονται για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο κ. Ρέχας

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Καρανίκα για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας αλλά και των αντιπροσώπων της από όλη την Ελλάδα, να επισκεφθούν την πόλη μας και από κοινού να διεξαχθεί στην πόλη της Κατερίνης ενημερωτική εκδήλωση των εμπόρων – επιχειρηματιών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ